De ce au confiscat autoritățile din Vama Giurgiu mașini Tesla de 160.000 de euro. Ce au descoperit în acte

de: Alexandra Chivu
10 07. 2019

Autoritățile din Vama Giurgiu au depistat doi cetățeni români care încercau să scoată din țară două autoturisme Tesla de 170.000 de euro, căutate de autoritățile din Norvegia. Ce au descoperit polițiștii în acte?

De ce au confiscat autoritățile din Vama Giurgiu mașini Tesla de 170.000 de euro

Polițiștii de frontieră de la Giurgiu au descoperit doi români care încercau să scoată din țară două autoturisme marca Tesla, în valoare totală de 160.000 de euro, căutate de oamenii legii din Norvegia. De asemenea, în același punct de frontieră a fost identificat și un autoturism marca Land Rover căutat de autoritățile din Marea Britanie. Într-un comunicat al Poliției de Frontieră se arată că în data de 09.07.2019, în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră un cetățean român care conducea o platformă pe care se afla o mașină marca Tesla, model X 2016, însoțit de un alt român, în vârstă de 36 de ani.

Cu ocazia controlului, în baza analizei de risc, polițiștii au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat că mașina transportată pe platformă figurează în bazele de date ca fiind bun băutat pentru confiscare – alertă din partea autorităților din Norvegia în data de 27.06.2019. Între timp, autoritățile au observat în apropierea punctului, la marginea drumului, un alt autoturism Tesla, model S. Dat fiind că a ridicat suspiciuni, șoferul automobilului a fost legitimat.

Ce au descoperit autoritățile în acte

Cei doi români au declarat că transportau automobilele Tesla, unul de 90.000 de euro și al doilea de 70.000 de euro, în Bulgaria, la cererea unui prieten și nu aveau cunoștință despre faptul că acestea se află în atenția autorităților. În cele trei cazuri, oamenii legii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de tăinure, iar mașinile în valoare totală de 160.000 de euro se află, din momentul controlului, la sediul I.T.P.E Giurgiu, până la finele cercetărilor.