De ce ar trebui să pui gălbenușul de la un ou fiert în salata de icre. Secretul bucătarilor profesioniști

de: Bișinicu Andreea
16 05. 2022

Dacă îți place salata de icre, iată câteva trucuri geniale cu ajutorul cărora poți să-i dai un gust cu adevărat savuros. Multe dintre gospodine preferă să o gătească acasă, în loc să o comande sau să cumpere de la magazin. Ce trebuie să faci pentru ca preparatul tău să nu se taie.

Trucul genial pentru ca salata de icre să nu se taie

Salata de icre este benefică pentru organism, întrucât conține vitamine și minerale, icrele fiind bogate în grăsimi Omega 3.

Salata de icre se poate prepara acasă, în doar zeci de minute, iar pentru acest preparat ai nevoie doar de câteva ingrediente, însă de multă atenție pentru a nu risca să se taie gustosul preparat.

Ingredientele principale pentru a pregăti o salată de icre sunt ceapă, ulei, apă minerală, lămâie și, binențeles, icre. Deși pare ușor de făcut, secretul celei mai bune salate de icre ține de felul în care amesteci toate aceste ingrediente și de câteva trucuri simple.

De exemplu, omogenizarea icrelor pentru a obține o salată gustoasă trebuie făcută cu atenție pentru a evita ca icrele să se taie. De asemenea, trebuie să ai grijă ca salata să nu fie prea moale.

Icrele se taie și se separă atunci când amestecul nu reușește să încorporeze uleiul, iar icrele acționează la fel ca apa și uleiul. Rezultatul va fi unul nedorit, o salată de icre tăiată și moale. Amestecul trebuie să fie omogen și cremos.

Cum salvezi icrele, dacă s-au tăiat

În cazul în care icrele s-au tăiat, nu e nicio problemă. Poți salva situația folosindu-te de câteva trucuri simple. De exemplu, un truc genial ar fi să faci o pastă dintr-un gălbenuș fiert. După ce amesteci bine gălbenușul și obții o compoziție cremoasă, vei adăuga icrele tăiate și vei amesteca fără oprire.

O altă metodă pentru a repara salata de icre prea moale este să fierbi o lingură de griș, iar după ce s-a răcit, tot ce trebuie să faci este să pui grișul peste icre și să amesteci bine până se leagă la loc.

Dacă tot nu te-ai convins, un alt secret pentru a repara salata de icre, în cazul în care a ieșit prea moale, este să adaugi câteva linguri de apă minerală într-un bol și să pui treptat câte o cantitate mică din icrele tăiate și să le amesteci până se încorporează din nou. Astfel, vei obține o compoziție omogenă.