De ce apare un iPhone într-un tablou din 1860. Imaginea e virală, internauţii se întrec în explicaţii
Ai auzit despre opera de artă care a devenit virală pe baza teoriilor conspirației pe internet? A fost realizată de pictorul austriac Ferdinand Georg Waldmüller. Internauții se întrec în explicații privind secretele pe care le-ar ascunde. Iată de ce apare un iPhone într-un tablou din 1860, de fapt!
Istoria tabloului „Cea aşteptată”, a lui Waldmüller
Ferdinand Georg Waldmüller a fost o figură proeminentă a Biedermeier, o mișcare culturală și artistică ce s-a manifestat în Europa Centrală, în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Mișcarea Biedermeier a pus accent pe simplitate, confort și pe ideea de casă ca sanctuar, date fiind pericolele din lumea exterioară.
Tablourile lui Ferdinand Georg Waldmüller reprezentau adesea viața de zi cu zi și scene domestice. Artistul era cunoscut pentru stilul său realist și minuțios de a realiza lucrări artistice. „Cea așteptată” este considerată una dintre cele mai cunoscute și mai iubite opere de artă ale pictorului austriac.
Tabloul a fost expus, prima dată, în anul 1860, la Viena și a fost profund apreciat de către criticii vremii. Mai târziu, a fost achiziționat de familia imperială imperială austriacă și a devenit parte a colecției acesteia. De-a lungul timpului, a fost reprodus în numeroase forme, inclusiv în printuri, cărți poștale și chiar pe timbre poștale.
„Cea așteptată” este, în prezent, una dintre lucrările de artă ce au devenit virale pe internet. Utilizatorii online se întrec în explicații privind secretele pe care le-ar ascunde. Totul a pornit de la modul în care personajul din imaginea încărcată în galerie FOTO a acestui material își ține mâinile. Tu știi ce anume are în ele?
De ce apare un iPhone într-un tablou din 1860, de fapt
Cu siguranță ești la curent cu numeroase teorii ale conspirației. Una dintre ele face referire și la călătoria în timp, invocată în cazul tabloului realizat în anul 1860 de către Ferdinand Georg Waldmüller. Se pare că nimic nu i-a împiedicat pe internauți că creadă că personajele pictate la vremea respectivă se plimbau prin pădure și citeau texte pe iPhone.
Mulți utilizatori online au susținut că femeia din lucrarea de artă ce poate fi vizualizată și în galeria FOTO ar fi călătorit în timp și că, de fapt, acesta ar fi motivul pentru care are în mâini un dispozitiv electronic modern. Explicația este, însă, alta: femeia ține în mâini o cărticică de rugăciuni.
„Fata din acest tablou al lui Waldmüller nu se joacă cu noul ei iPhone X, ci pleacă la biserică ținând în mâini o cărticică de rugăciuni”, a explicat Gerald Weinpolter, CEO al agenției de artă Austrian Paintings, într-o intervenție pentru Vice News.
Ultima dată, astfel de teorii despre lucrarea de artă „Cea așteptată” au devenit virale în anul 2017.