De ce apa sfințită nu se strică niciodată. Ce se întâmplă de fapt când preoții o ating cu busuiocul și crucea din argint

De ce apa sfințită nu se strică niciodată. Ce se întâmplă de fapt când preoții o ating cu busuiocul și crucea din argint
Specialiștii au făcut dezvăluiri despre apa sfințită

Apa sfințită de către preot îi ajută pe credincioși pentru să se ferească de foarte multe rele. Aceasta este legată de numeroase tradiții și obiceiuri. Mulți cred că ea are proprietăți inexplicabile, însă iată că specialiștii au încercat să explice de ce nu se strică niciodată.

Ce au spus specialiștii despre apa sfințită

Aghiasma are puterea de a sfinți viața oamenilor și a naturii înconjurătoare, preotul chemând asupra ei puterea Duhului Sfânt. Credincioșii așteaptă să primească o sticlă cu apă sfințită în fiecare an, aceasta rezistând extrem de mult. Numeroși oameni se întreabă care este motivul.

Specialiștii susțin că apa intră în contact cu argintul în momentul în care crucea este scufundată, dar și cu busuiocul. Ambele dețin proprietăți antimicrobiene, astfel că lichidul rezistă cât mai mult. Combinația dintre cele două ar ajuta la faptul că aceasta nu se alterează.

Apa sfințită, folosită mult timp de credincioși. Ce au observat specialiștii

Mai exact, bacteriile de putrefacție și algele microscopice sunt omorâte de către argint. Ulterior, ele nu se mai pot dezvolta după contactul cu respectivul metal. În același timp, busuiocul are proprietăți antiseptice. Specialiștii punctează că aceste două elemente ar ajuta apa să nu se strice.

La fel ca aurul, metalul are proprietăți sterilizante și antiseptice, iar electrozii de argint ajută la purificarea apei. Acesta omoară bacteriile și microbii, fiind nevoie de o concentrație foarte mică, potrivit Realitatea. Busuiocul și argintul ar ajuta apa pentru ca aceasta să nu se strice.

În timpul slujbei Sfeștaniei și în ziua de Bobotează, preotul sfințește apa, puterea Duhului Sfânt fiind chemată asupra ei. Aghiasma mare se ia înainte de anaforă, iar cei care sunt opriți de la Împărtășanie beneficiază de aceasta pentru a întări pocăința și a se îndrepta către un viitor mai bun.

Ce trebuie să știi despre aghiasmă. Cum poți să o folosești pentru a te feri de probleme

Credincioșii pot să stropească vitele, grădina, livezile, casa și curtea cu aghiasma mare pentru a se păzi de rele. Aceasta poate să fie luată și în cazul în care apar boli grele, ținând cont că este încărcată cu darurile dumnezeiești ale Duhului Sfânt.

Aghiasma mare nu trebuie să fie înmulțită, fiind suficientă o sticlă pentru un an de zile. Cu toate acestea, sfințirea aghiasmei mici poate să fie săvârșită oricând în an printr-o slujbă. Apa sfințită se păstrează curată și proaspătă o vreme îndelungată, fără a da semne de alterare sau învechire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI