De ce a refuzat Radu Ștefan Bănică să participe la Survivor sau America Express. „Am primit diverse oferte” VIDEO EXCLUSIV

de: Andreea Archip
13 04. 2023

După participarea la „Te cunosc de undeva” de acum doi ani, fiul lui Ștefan Bănică se bucură de rolul de jurat pe care îl are și în al doilea sezon al emisiunii „Vedeta familiei”, difuzată în fiecare sâmbătă dimineață, de la 9.30 la TVR 1. Playtech Știri a aflat de ce a refuzat Radu Ștefan Bănică să participe la Survivor sau America Express. Ce ne-a spus tânărul în interviul exclusiv acordat pentru Playtech Știri.

De ce a refuzat Radu Ștefan Bănică să participe la Survivor sau America Express

Fiul lui Ștefan Bănică ne-a povestit de ce a refuzat alte oferte primite din partea televiziunilor, cum se înțelege cu colegele jurate, Elena Gheorge și Matilda Pascal Cojocărița, dar și ce lucruri ajung să depoziteze sub pupitru. Este student în ultimul an la UNATC și a ales din pasiune să devină actor și să ducă mai departe numele bunicului și al tatălui său, Ștefan Bănică.

Radu Ștefan Bănică îmbină televiziunea cu actoria, însă nu s-a încumetat să își pună facultatea și spectacolele pe pauză, timp de câteva luni, cât ar fi trebuit să fie plecat la diverse show-uri TV, care și l-au dorit printre concurenți.

Ai primit oferte să pleci la Survivor, la America Express?

Am primit diverse oferte, dar, deocamdată focusul meu este să clădesc această bază în actorie, pentru că profit de aceste oportunități pe care le am și la teatru și la operetă și la operă. Mă vedeți în spectacolul „O noapte furtunoasă”, găzduit la Teatrul Național, în musical-ul HeartBeat la Operetă, în musical-ul Cenușăreasa și curând o să vă anunț și următoarele proiecte.

Cum este experiența ca jurat la emisiunea „Vedeta familiei”?

Este o emisiune foarte frumoasă, este în top la TVR . Am avut plăcuta surpriză să aud vestea asta și e totul bine, din fericire.

Ce țin sub masa juriului Radu Ștefan Bănică și colegii lui

În pauzele de la filmări, tu și Elena Gheorghe vă distrați. Vă știați dinainte de a deveni colegi?

Ne știam și dinainte, prin intermediul tatălui meu, când a fost invitată la concert, dar ne-am împrietenit foarte bine acolo și cu Elena și cu Matilda și suntem așa o echipă frumoasă, cum ar trebui să fie orice echipă, mai ales într-un juriu, pentru că deciziile trebuie să le luăm împreună.

Ce obiecte ascundeți sub pupitru?

De unde să încep? Avem micul dejun, avem prânzul, avem cina, avem obiecte electronice, avem absolut orice. Deci noi de aceea nu ne mișcăm, pentru că avem prea multe chestii la picioare și mai vărsăm o cafea pe jos…Păi stând 12 ore la filmări, acolo avem tot, aia e cabina noastră.

Cu ce ți-ai tratat colegii? Știu că tu ai aptitudini culinare.

Sincer, nu cred că le-am adus nimic, nu mai țin minte, cred că le-am adus doar cafea, am adus într-adevăr dulciuri, dar nu de la mine.

„Acesta este unul dintre obiectivele mele pe anul acesta”

Cum reușești să nu iei kg în plus?

Cred că este vârsta, am metabolismul încă foarte bun și ce mănânc dispare după o oră.

Mergi și la sală?

Încă nu, trebuie să mă apuc serios de sală, acesta este unul dintre obiectivele mele pe anul acesta.

În afară de televiziune, ce mai faci? Ai și o cafenea, în plan este să o deschizi și pe a doua?

Toate sunt în lucru, cafeneaua merge foarte bine, sunt foarte fericit. Și programăm lucruri pentru vară acum. Cu spectacolele suntem full, cu Teatrul Național, cu Opereta, plecăm prin țară foarte mult și muncim.

Radu Bănică face teatru din pasiune

Dacă ar fi să trăiești doar din teatru, ai reuși să te întreții sau faci teatru pentru că e o pasiune, un hobby, dar adevărații bani vin din televiziune, din afacere?

Motivul principal este pasiunea la mine. Toți mi-au zis că actorii mor de foame, nu, actorii nu mor de foame. Și, dacă, Doamne ferește, s-ar întâmpla lucrul acesta, nu m-aș sacrifica pentru bani. Sunt recunoscător, mulțumesc lui Dumnezeu, mă întrețin din ce fac. Eu zic că da, pentru început este ok.

Cum reușești să te descurci și cu facultatea și cu toate lucrurile extra pe care le ai?

Anul acesta termin facultatea. Din fericire este un pic mai flexibil programul și profesoarele mele sunt mult mai îngăduitoare, sunt foarte recunoscător pentru acest lucru. Mă prezint, merg la curs, avem spectacolele de licență, unde este deschis pentru public și, Doamne ajută, termin anul acesta și voi fi actor profesionist pe diplomă.

Ce spectacole pregătești pentru licență?

Avem „D-ale carnavalului” de Caragiale și următorul se numește „Absolutul pierdut”, este un melanj din două piese de teatru, încă nu e gata. „D-ale carnavalului” este piesa de rezistență.

De ce a adoptat Radu Ștefan Bănică acest look

Când te-ai hotărât să îți lași părul lung? Cum au reacționat mama, tata, când i-ai anunțat?

În perioada în care am participat la „Te cunosc de undeva” mi-am dat seama, după un personaj, că vreau să îmi las părul lung. Nu au zis nimic, eu am avut mereu părul lung când eram mic, mă tundeam doar vara și purtam părul lung ca să nu port căciulă, așa că nu au avut nimic de obiectat. E părul meu până la urmă.

Cum se descurcă Radu Ștefan cu frățiorul Alexandru

Până acum ai avut ocazia să te ocupi singur până acum de frățiorul tău, Alexandru? Care a fost cea mai mare provocare?

Da, eu iubesc copiii și, din fericire, am și această îndemânare. Poți să-mi lași un copil, trăiește foarte bine. Somnul este o provocare adevărată. Să zicem că este foarte vocal, te trezești când vrea el. Cine știe dacă ajunge artist și el.

Video: Daniel Bălan