De ce a crescut numărul accidentelor rutiere în 2021. Klaus Iohannis a oferit o lămurire, chiar azi

De ce a crescut numărul accidentelor rutiere în 2021. Klaus Iohannis a oferit o lămurire, chiar azi
Numărul accidentelor rutiere a crescut în 2021. Klaus Iohannis vine cu o lămurire în acest sens

Numărul accidentelor rutiere a crescut în anul 2021. Klaus Iohannis vine cu precizări despre creșterea de anul acesta față de cea din anii precedenți. Ce declarații a făcut președientele României?

Klaus Iohannis, detalii despre creșterea numărului de accidente rutiere

Numărul deceselor în accidente rutiere a crescut în anul 2021. Președintele României a venit cu o lămurire în dreptul acestui lucru. Unii români nu s-au gândit la acest detaliu.

Poliția Română a anunțat în cursul zilei de miercuri că numărul accidentelor grave petrecute pe carosabil înregistrate în primele șase luni a scăzut anul acesta față de anii trecuți, dar a crescut numărul deceselor.

Șeful statului a declarat că una dintre cauze ar fi nervozitatea cu care conduc șoferii. În anul 2021 s-ar fi înregistrat 2.586 de accidente grave față de 4.421 în 2019 și 3.367 în 2020, arată IGPR.

Principalele trei cauze ar fi viteza neadaptată, traversarea neregulamentară și deplasarea pietonilor pe partea carosabilă, potrivit Poliției. Oamenii legii avertizează că principala cauză a deceselor din accidente rutiere e viteza neadaptată sau viteza excesivă.

Precizările Poliției vin pe fondul înmulțurii accidentelor grave soldate cu zeci de morți și răniți în ultimele zile. Președintele României a fost întrebat azi ce părere are despre situația în cauză care se prezintă din ce în ce mai des pe șoselele țării noastre.

„Este o tragedie ce se întâmplă”

Oficialul a catalogat acestea ca fiind o ‘tragedie’. Cel din urmă a mai subliniat că este clar că fără o disciplină mai bună și fără drumuri mai bine realizate și mai multe nu vom putea stăpâni fenomenul. Acesta a declarat și că Guvernul pe de o parte își face treaba pentru că sunt din ce în ce mai multe șantiere de drumuri naționale, autostrăzi și de centuri ocolitoare.

„Este o tragedie ce se întâmplă și este clar că un element este lipsa de drumuri. Dacă aveți curiozitatea să circulați și probabil ați făcut-o prin țară, ați văzut că se circulă din ce în ce mai greu. Pe de altă parte, lumea la noi este extraordinar de nervoasă, tot timpul. Este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislația poate să fi înăsprită, nu am nimic împotrivă.

Pot fi realizate tot felul de instalații, unele de avertizare, altele chiar de măsurare. Avem tot mai multe șantiere de drumuri naționale, de autostrăzi, de centură ocolitoare, dar și legislația trebuie să devină mai puternică și șoferii mai disciplinați. Este foarte trist, mai ales acum în perioada de concedii în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave și nu, nu putem să continuăm așa.”
Klaus Iohannis (conferință de presă)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI