De când își vor putea plăti facturile online clienții Hidroelectrica. Anunțul făcut de companie

de: Ștefan R. Apostol
24 09. 2024

Deși existau și alte variante digitale de plată, conform unui comunicat recent, s-a aflat de când își vor putea plăti facturile online clienții Hidroelectrica. În anunțul făcut de companie s-a precizat semnarea unui contract important pentru plăți online.

Compania de stat Hidroelectrica întră în era digitală

După o lungă perioadă în care clienții companiei de stat Hidroelectrica își plăteau facturile la casieriile acesteia, oficialii companiei anunțau trecerea la un nou nivel, în era digitală.

O informare recentă a companiei anunță că s-a semnat un important contract, de care vor beneficia majoritatea clienților.

Conform informațiilor, compania de stat a semnat cu PayU contractul, prin care li se facilitează clienților plata facturilor în sistem online.

„A fost semnat contractul cu compania PayU și include servicii de plată prin aplicația proprie a companiei, iHidro, inclusiv pentru versiunea de mobil, precum și prin site-ul oficial, http://hidroelectrica.ro”, a precizat Hidroelectrica, marți, pe pagina oficială de Facebook.

De când își vor putea plăti facturile online clienții Hidroelectrica

În cursul zilei de ieri, 23 septembrie, compania a emis și un comunicat, prin intermediul căruia aflăm de când își vor putea plăti facturile online clienții Hidroelectrica.

Din informațiile publicate reiese că este vorba de un contract în valoare de 3,463 milioane de lei. Acesta avea să fie adjudecat în urma unei proceduri de achiziţie sectoriale.

La procedura de ofertare au participat trei companii, PayU, asocierea formată din CEC Bank și Europayment Services, precum şi Netopia Financial Services.

„Semnarea acestui contract marchează o etapă extrem de importantă în angajamentul nostru de a îmbunătăți experiența clienților prin digitalizare.

Prin parteneriatul cu PayU, un lider în soluții de plată online, ne asigurăm că clienții Hidroelectrica beneficiază de metode de plată fluide, sigure și eficiente.

Acest lucru face parte din strategia noastră mai amplă de a crește eficiența operațională”, a precizat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

Compania de stat va lansa și aplicația „iHidro”

De la momentul semnării contractului, mai spune oficialul companiei, va dura cam 15 zile până la startul efectiv al sistemului de plăți online pentru clienții cu contracte la Hidroelectrica.

În același comunicat se mai precizează va fi lansată și o aplicație, sub denumirea de „iHidro”, prin intermediul căreia se vor putea verifica consumul, precum și valoarea reală deplată, regăsită și pe facturile emise către clienții finali.