David Popovici, suferință teribilă în proba în care a câștigat a șasea medalie de aur. „Îmi ard rău picioarele” – FOTO & VIDEO

de: Sorin Barbu
10 04. 2023

David Popovici a început senzațional acest an. Sportivul de 18 ani a reușit să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, dar a și câștigat șase medalii de aur la Campionatelor Naționale de Natație de la Otopeni. Înotătorul de la CS Dinamo a acordat un interviu după cursa de 100 de metri fluture și a dezvăluit cât de dificil a fost concursul.

David Popovici a câștigat șase medalii de aur la Campionatelor Naționale de Natație. Record în proba de 100 de metri fluture

David Popovici a reușit din nou o prestație remarcabilă și a câștigat și proba de 100 de metri fluture la Campionatele Naționale de Natație. Este cel de-al șaselea succes în competiția organizată la Otopeni, după medaliile de aur obținute în probele de 400 de metri liber, 50 de metri spate, 100 de metri spate, 50 de metri fluture, respectiv 100 de metri liber. În proba de 100 de metri fluture a stabilit și un record național.

1. David Popovici 52.30.
2. Daniel Cristian Martin 52.35
3. Daniel Cristian Martin 52.70
4. Andrei Antonio Costroj 54. 20
5. Daniel Cristian Martin 52.35

„Mă simt bine, însă nu cred că trebuie să mă obișnuiesc prea tare numai cu locul întâi. Din când în când, consider că e important să mă mai întreacă cineva, pentru că ai multe de câștigat din fiecare loc. Acum, din fericire, a fost locul întâi.

A fost foarte greu, a fost greu, îmi ard picioarele rău, dar mi-a plăcut. Nu mă așteptam să meargă atât de bine, sincer să fiu. Mă face să sper că pot excela și în proba asta.

Mă simt bine cu locul asigurat la Paris (n.r. la Jocurile Olimpice), știam că o să se întâmple, nu am vrut să mă grăbesc. Uite că a fost să se întâmple ieri, am realizat baremul pentru Jocurile Olimpice și abia aștept să reprezint România la a doua ediție de Jocuri Olimpice pentru mine”, a spus David Popovici, după cursă.

David Popovici a intrat în finală cu al treilea timp.

Sursa Foto: FRNPM