David Popovici nu vrea să conducă mașina de la Ion Țiriac pentru că iese prea mult în evidență. Ce autoturism are olimpicul român

de: Daoud Andra
16 10. 2024

Au trecut câteva săptămâni bune de când David Popovici și ceilalți olimpici medaliați la Paris au fost premiați de Fundația Țiriac. În timp ce unii sportivi conduc deja mașinile electrice primite de la omul de afaceri, campionul la natație a decis să nu iasă cu ele în trafic, ci să rămână la vechea lui mașină.

Ce mașină conduce David Popovici

David Popovici a fost recompensat cu două mașini electrice, pentru medaliile câștigate la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul a decis însă să nu folosească niciuna dintre mașini în trafic, pentru că, spune el, ar atrage prea mult atenția. Campionul preferă să treacă neobservat și să conducă o mașină banală, pe care o are de ani buni.

Din când în când, înotătorul circulă și cu mijloacele de transport în comun și chiar cu bicicleta. În urmă cu ceva timp, a fost fotografiat la volanul unui bolid de lux, însă s-a aflat ulterior că acea mașină nu era a lui, ci a unui prieten. În prezent, Popovici are o mașină marca Audi, pe care o folosește de ani buni, după cum a declarat chiar el, la Radio ZU.

”Nu pot să o conduc (n.r. mașina de la Ion Țiriac) pentru că atrage prea mult atenţia, aşa că prefer să conduc maşina mea obişnuită. O maşină care se pierde mult mai repede în mulţime. Eu conduc un Audi A3, vechi de 10 ani. Mai merg şi cu autobuzul. Mă bucur că acum am ocazia să spun că am o maşină complet obişnuită, un Audi cu 105 cai putere”, a spus David Popovici la Radio ZU.

David Popovici, în momentul în care și-a primit mașina

Lucruri pe care nu le știai despre David Popovici

Dincolo de pasiunea pentru înot și pentru psihologie, despre care fanii lui știu deja, David Popovici a dezvăluit, la un moment dat, și alte detalii inedite despre el. Într-un interviu acordat înainte de participarea la Jocurile Olimpice, pentru site-ul Arena, sportivul a răspuns la o serie de întrebări-fulger, prin intermediul cărora fanii îl pot cunoaște mai bine.

Sportivul sau echipa preferată (altul decât înotul)

Chiar nu am unul.

Locul preferat de vacanță și de ce

Sincer, iubesc orice loc aproape de Marea Mediterană datorită culorilor, mâncării și căldurii oamenilor care locuiesc acolo.

Persoana publică pe care o admiri

Mi-ar plăcea să iau cina cu George Carlin, comediantul și criticul social american. Cel mai probabil am putea vorbi ore întregi, așa că să iau cina cu el ar fi grozav.

Cartea preferată/autorul preferat

„Sans Famille” de Hector Malot.

Artistul sau opera de artă preferată

Unul dintre pictorii mei preferați este Naji Chalhoub, un artist născut în Liban, care creează capodopere cu fiecare atingere a pânzei.

Obiecte pe care ai vrea să le ai cu tine pe o insulă pustie

Îmi place această întrebare. Mi-ar trebui ochelarii mei preferați (Cobra Ultra Swipe Mirror) ca să pot înota și să explorez oceanul nesfârșit care mă înconjoară, un difuzor imens pentru a putea asculta muzica mea preferată cât de tare vreau și probabil o pereche de ochelari de soare.

Dacă ai putea fi orice personaj ficțional, cine ai fi?

Deoarece „V for Vendetta” este unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată, în opinia mea, aș vrea să fiu V.

Dacă ai putea fi un supererou, ce superputeri ți-ai dori să ai?

Dacă ar fi să fiu un supererou, prima superputere pe care aș cere-o ar fi să respir sub apă și apoi poate să mă pot teleporta oricând în Grecia sau Italia.

Dacă cineva ar scrie o carte despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul?

Aș sfătui cu tărie pe oricine dorește să scrie o carte despre mine să mai aștepte câțiva ani, nu vreau să fie o carte normală.

Ce ai vrea să faci cu viața ta după cariera din înot?

Nu m-am gândit cu adevărat ce aș vrea să fac cu viața mea după înot. Pentru moment, planul din capul meu este simplu, să pot să trăiesc din ceea ce iubesc cel mai mult și asta va fi întotdeauna înotul.