David Popovici, decizie radicală. Nimeni nu se aștepta! Motivul pentru care sportivul a renunțat la Facultatea de Psihologie

de: Daoud Andra
06 10. 2024

În urmă cu un an, David Popovici devenea student la Facultatea de Psihologie. Sportivul a fost nevoit însă să își înghețe anul, pentru a se putea pregăti pentru Jocurile Olimpice de la Paris, iar odată cu începutul noului an universitar, a luat o decizie surprinzătoare.

David Popovici a renunțat la Facultatea de Psihologie

În ultimii ani, David Popovici a îmbinat armonios performanța sportivă cu școala, iar anul trecut a susținut examenul de Bacalaureat, pe care l-a absolvit cu brio. După BAC, campionul la natație a vrut să își continue studiile și s-a înscris la Facultatea de Psihologie. A fost nevoit însă să își suspende cursurile, pentru a se antrena pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Odată cu începutul noului an universitar, Popovici a luat decizia să nu se mai întoarcă la Facultatea de Psihologie, ci să se transfere la Asistență Socială. Sportivul a explicat de ce a făcut acest lucru, precizând că psihologia este un domeniu care îl pasionează în continuare, dar la care poate învăța și singur.

”Legat de facultate și de psihologie, în primul an am fost nevoit să-mi îngheț anul pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice. Numai că anul ăsta încerc din nou, având un program un pic mai liber, să zicem. Mi-am dat seama că despre psihologie mă pot documenta foarte mult și singur, fie citind, fie, nu știu, pur și simplu documentându-mă. Așa că am ales să mă transfer la asistență socială”, a explicat David Popovici, conform Digi24.ro.

David Popovici a câștigat aur și bronz la Paris 2024

Cum îmbină viața sportivă cu studiul

David Popovici a recunoscut că nu îi este ușor să găsească un echilibru între antrenamente și studiu, dar își dorește să poată face ceva pentru copiii care au nevoie de ajutor.

”Vreau să învăț cât mai bine cum pot să ajut și cum pot să mă implic în astfel de cauze. Dar nu e despre mine, e despre binele pe care pot să-l fac și unde ajunge acest bine, acest bine care vine de la fiecare telespectator, fiecare om care urmărește conturile de social media și decide să intre pe link-urile expuse și să doneze.

Cum reușesc să îmbin această viață profesională cu ce fac acum? Nu știu, nu e ușor, clar, dar nici nu se compară cu greul prin care trec acei copii. Așa că eu consider că nici nu am dreptul să mă plâng atât de mult”, a mai adăugat sportivul.