David Popovici a refuzat oferte de milioane de dolari din SUA. „La New York se poate duce în vacanţă”

de: Sorin Barbu
13 04. 2023

David Popovici are oferte multe din străinătate, pe bani mulți, dar se pare că s-a decis să stea în România. Cel puțin așa susține preparatorul fizic al sportivului de la CS Dinamo. Dragoş Luscan a dezvăluit și cum arată o zi de pregătire a înotătorului de 18 ani, care în această vară va susține examenul de bacalaureat.

David Popovici pare că a decis să nu plece în străinătate

David Popovici a ajuns pe prima pagină a ziarelor de sport din lume, anul trecut, după ce a reușit să devină dublu campion mondial și european la seniori. Avea doar 17 ani, dar a fost lăudat de mari sportivi ai lumii. Imediat au apărut și ofertele, unele pe bani foarte mulți de la cluburi și universități din Statele Unite și Europa.

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a lăsat să se înțeleagă faptul că sportivul va fi foarte greu de convins să rămână în România, în condițiile în care are multe propuneri. Preparatorul fizic care se ocupă de înotătorul dinamovist are o altă versiune. Dragoş Luscan este mult mai optimis.

„Eu nu am avut decât o discuţie cu David, cu ceva timp în urmă. Mi-a spus că nu pleacă şi că vrea să rămână aici să ajute la dezvoltarea sportului din România. Dacă va fi lăsat, poate face multe. La New York se poate duce în vacanţă. Asta i-am recomandat şi eu”, a declarat Dragoş Luscan la as.ro.

Cum arată o zi de antrenament cu David Popovici

David Popovici a fost irezistibil anul acesta la Campionatele Naționale, unde a câștigat șase titluri, dar a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice. Urmează însă o perioadă foarte grea pentru că va trebui să se pregătească pentru examenul de bacalaureat, dar și pentru participarea de la Campionatele Mondiale.

„La 6:30 am dat drumul la antrenamente cu David Popovici, la Lia Manoliu. Am dat drumul la motoare, apoi a intrat în antrenamentul propriu-zis, în apă. Noi avem programul mai liber decât el, care se pregăteşte de Bacalaureat.

Cumva, următorul obiectiv major pe care l-a propus este să fie totul în regulă cu examenul de Bacalaureat. Este destul de bine pregătit, e totul în regulă. Numai eu ştiu de câte ori trebuie să jonglăm cu antrenamentele şi cu perioadele de refacere. Vorbeam şi cu antrenorul lui şi trebuie să ne pliem pe programul lui. El nu are niciun punct slab. Dacă sunt puncte slabe, le remediem imediat” a mai spus Dragoş Luscan.

Medaliile lui David Popovici în 2022

Seniori

Campionatul Mondial de la Budapesta:

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Campionatul European de la Roma:

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Juniori

Campionatul Mondial de la Lima:

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Aur în proba de 4×100 m liber ștafetă

Argint în proba de 4×100 m liber ștafetă mixt

Campionatul European de la Otopeni:

Aur în proba de 50 metri liber

Aur în proba de 100 metri liber

Aur în proba de 200 metri liber

Aur în proba de 4×100 m liber ștafetă