Data la care se deschide circulația în totalitate pe Transalpina. Anunțul oficial

de: Stan Nicu
23 05. 2022

S-a anunțat data la care se deschide circulația în totalitate pe cel mai frumos drum din România, Transalpina. Lucrătorii încă mai muncesc la degajarea stratului de zăpadă de pe drum, unde în anumite locuri are și 5 metri grosime. De asmenea, unde drumul a fost curățat, se montează indicatoarele rutiere. Când va fi deschisă circulația pe Transalpina, vezi în articolul de mai jos.

Când se redeschide circulația pe Transalpina. DRDP a făcut anunțul oficial

A fost făcut anunțul oficial. Circulaţia pe tot tronsonul celui mai înalt drum din România, Transalpina, s-ar putea redeschide începând cu data de 1 iunie. Lucrătorii de la Drumurile Naţionale continuă să cureţe zăpada de pe partea carosabilă, iar de câteva zile au început să monteze indicatoarele rutiere.

În mod normal, circulaţia pe Transalpina şi Transfăgărăşan se redeschide la sfârşitul lunii iunie, însă lucrările de deszăpezire au început în acest an mult mai devreme, astfel că ziua deschiderii va fi mai devreme.

Anunțul DRDP

„Cu toate că normativul care reglementează circulaţie pe cele două două drumuri turistice, Transalpina şi Transfăgărăşan, menţionează că circulaţia se va redeschidem cu sfârşitul lunii iunie, noi facem eforturi susţinute pentru a încerca redeschiderea ciruclaţie cu data de 1 iunie. O să putem face în acest fel o bucurie copiilor de ziua lor. Încă mai este zăpadă, dar se lucrează la foc continuu cu autofreze şiu încărcătoare frontale“, a transmis Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Semnele de circulație se demontează iarna

Muncitorii de la Drumurile Naţionale au început, de câteva zile, montarea indicatoarelor rutiere pe tronsonul de pe Transalpina închis circulaţiei, cuprins între Obârşia Lotrului şi Rânca. Acestea au fost demontate la începutul sezonului rece, pentru a nu fi doborâte de zăpezile care cad în cantități mari în fiecare an.

„O parte sunt date jos pe parioada iernii, iar altele se desfac şi sunt lăsate în partea inferioară a ţevii pentur a nu fi rupte de viscol. Acum se repun pe poziţii. Unele sunt îngropate în zăpadă şi trebuie găsite. Este vorba de câteva zeci de indicatoare rutiere, deoarece sunt multe zone cu viraje periculoase“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Cine va stabili dacă poate fi reluată circulația pe Transalpina

O comisie compusă din reprezentanţi de Drumurile Naţionale şi Poliţia Rutieră urmează să stabilească dacă se poate relua circulaţia pe sectorul de drum.

„Comisia formată din reprezentanţi de la Drumurile Naţionale şi de la Poliţia Rutieră va stabili dacă sunt întrunite toate condiţiile de siguranţă pentru a se circula pe cea mai înaltă zonă de pe Transalpina“, a precizat Cristi Tudor.