Data exactă când intră pensiile pe card în iulie 2024. Schimbarea de care trebuie să afle milioane de pensionari
Vești importante pentru acești pensionari din România! Pensiile vor intra mai devreme pe card, în luna iulie 2024. Care este motivul și cine sunt norocoșii?
Pensiile intră mai repede pe carduri în iulie 2024
Milioane de pensionari din România au parte de vești bune cu privire la pensii. Pentru unii dintre ei, banii vor intra mai devreme pe card în iulie 2024.
Luna viitoare, pensionarii care primesc pensiile pe card beneficiază de o schimbare. Concret, 2.500.000 de pensionari își vor primi pensiile pe 12 iulie, deoarece 13 și 14 iulie sunt zile de weekend.
Persoanele care își primesc pensiile prin Poșta Română vor avea fondurile disponibile între 2 și 10 iulie, potrivit programului obișnuit de distribuire.
Ce trebuie să faci ca să primești banii pe card
Ca să primească pensiile prin cont curent personal, pensionarii români trebuie să deschidă un cont la o bancă sau altă instituție financiară. Acest cont trebuie să fie deschis pe numele pensionarului sau al reprezentantului său legal. Ulterior, pensionarii trebuie să depună o cerere la casa teritorială de pensii din zona de care aparțin, plus o copie a extrasului de cont. Documentele pot fi trimise și prin poștă, folosind o scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Casele de Pensii din România procesează recalcularea pentru cinci milioane de pensii. Rezultatele recalculării urmează să fie comunicate primilor pensionari începând cu data de 10 iulie 2024.
Din totalul acestor pensii, trei milioane vor înregistra creșteri, în timp ce restul rămâne la nivelul actual al valorii lor. Potrivit Legii pensiilor, nicio pensie nu va fi redusă, deși recalcularea ar sugera o valoare mai mică.
Veste bună pentru românii cu peste 30 de ani de muncă
Pensionarii care au lucrat mai mult de trei decenii vor beneficia de un punct bonus de stabilitate, oferit pentru fiecare an de muncă. Aceste puncte sunt rezultatul contribuției, stabilității și perioadelor asimilate și necontributive. Acestea din urmă sunt acordate pentru perioadele petrecute în armată, șomaj sau facultate. Fiecare an înseamnă 0,25 puncte.
Punctele de stabilitate sunt stabilite în funcție de anii suplimentari de muncă. De pildă, 0,50 puncte/an pentru perioada de la 26 la 30 de ani de muncă.