Data exactă când expiră starea de urgență în România. Când vom putea ieși din casă fără declarație

Data exactă când expiră starea de urgență în România. Când vom putea ieși din casă fără declarație

România se  află în ”Stare de Urgență” din data de 16 martie, în urma promulgării legii de către Președintele Klaus Iohannis, iarîn data de 6 aprilie tot Klaus Iohannis anunța într-o conferință de presă ca actuala stare se va prelungi cu încă lună de zile.

Data exactă când expiră starea de urgență în România

România trece printr-o perioadă grea în aceste zile iar autoritățile încearcă, pe cât se poate, să reducă riscurile extinderii pandemiei COVID-19. În aceste condiții era de așteptat ca decizia Președintelui să fie aceea de a prelungi ”Starea de Urgență” , la nivel național. Termenul declarat a fost de încă o lună, astfel că, dacă ar fi să facem un calcul minim, ținând cont de data la care în România s-a instaurat ”Starea de Urgență”, am putea ști cu exactitate la ce dată am putea să ne întoarcem la activitățile noastre de zi cu zi.

Când vom putea ieși din casă fără declarație

Așadar, în urma unui calcul matematic, simplu, dacă am intrat în ”Starea de Urgență” în data de 16 martie și adăugăm și luna anunțată în plus, data la care am putea reveni, cât de cât  la normal, este cea de 14 mai 2020. Dar această dată nu este sigură, deoarece totul depinde de evoluția crizei epidemice și de numărul de persoane, în creștere de altfel, infectate cu coronavirus. Klaus Iohannis, în conferința de presă în care anunța prelungirea acestei stări, a încercat să sensibilizeze opinia publică, apelând la bunul simț și la capacitatea fiecăruia de a înțelege situația în care ne aflăm în acest moment.

„La început a fost un pic complicat de procurat materiale de protecție. Iată că avem deja primele rezultate semnificative ala măsurilor luate de Guvern. Primim 2,5 milioane de măști pentru medici, aproximativ cinci milioane pentru forțele de ordine, aproximativ opt milioanae care vor ajunge la populație. Vor veni în zilele imediat următoare aproximativ 500.000 de combinezoane pentru medici. Am decis ca România să trimită o echipă de 11 medici şi asistenţi medicali în Italia.

Data exactă când expiră starea de urgență în România. Când vom putea ieși din casă fără declarație
Data exactă când expiră starea de urgență în România. Când vom putea ieși din casă fără declarație

Vor merge în zona Milano. Vor pleca marți. Prin această epidemie, avem o criză care nu este doar o criză de sănătate publică. Va fi nevoie de o creştere semnificativă a bugetului de stat. Vom avea o situaţie complicată a bugetului. Însă, trăgând linie și adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Am cerut Guvernului să vină cu propuneri. În cursul săptămânii vom elabora decretul, săptămâna viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile”, a mai anunțat Klaus Iohannis.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI