Dăncilă fuge de răspundere, din nou: cine sunt vinovați de votul din diaspora

de: Puiu Alexandru
29 05. 2019

Procesul de votare din diaspora a fost un dezastru, din nou, iar vinovații se pare că se găsesc din ce în ce mai greu. Viorica Dăncilă are însă o explicație.

PSD trece printr-o perioadă foarte dificilă, de câteva zile. Cu Dragnea la închisoare și Partidul Social Democrat învins de PNL la alegeri, Dăncilă nu mai știe pe unde să scoată cămașa. Cele mai mari reproșuri li se aduc guvernanților în privința votului din diaspora. Între 30% și 50% dintre cei care au încercat să voteze în afara țării au întâmpinat dificultăți majore, nu au putut să voteze deloc sau au așteptat chiar și opt, zece ore pentru a ajunge în fața unei urne.

În mod obiectiv, principalul vinovat pentru degringolada de duminică de peste hotare a fost Teodor Meleșcanu care a refuzat să facă o solicitare la BEC pentru extinderea orelor de votare. Dăncilă este însă de altă părere și a cerut inițierea ”unei analize” în acest sens.

„Nu, nu sunt mulţumită de votul din diaspora, de ceea ce s-a întâmplat. (…) De aceea am cerut Ministerului Afacerilor Externe o analiză a ceea ce s-a întâmplat, iar cei care au procedat greşit şi care au evaluat greşit trebuie să plece acasă, fie că vorbim de ambasadori sau de consuli. Am spus că din punct de vedere al ministerului s-au deschis atâtea secţii de votare câte au fost solicitate de către ambasadori sau consuli”, a spus premierul într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

În opinia premierului, problemele nu au venit de la București, proasta organizare nu a fost responsabilitatea coaliției PSD-ALDE, ci a ambasadorilor și consulilor.

„Buletinele de vot au fost suficiente în funcţie de solicitările ambasadorilor, respectiv consulilor. Eu consider că s-a greşit acolo. Vom vedea ce va spune această analiză pe care o vom face, iar cei care au greşit, de la primul până la ultimul, trebuie să plece acasă, pentru că, dacă nu procedăm aşa, această situaţie o vom avea şi la alte alegeri şi nu putem accepta acest lucru”, a adăugat Viorica Dăncilă.