Dan Tudorache vs. Clotilde Armand: Răsturnare de situație la renumărarea voturilor din Sectorul 1

Dan Tudorache vs. Clotilde Armand: Răsturnare de situație la renumărarea voturilor din Sectorul 1
Dan Tudorache vs. Clotilde Armand

La alegerile locale de anul trecut din Sectorul 1 al Capitalei doi candidați și-au disputat funcția de primar. Din partea PSD candida fostul primar Dan Tudorache, iar din partea USR PLUS, Clotilde Armand. În urma voturilor exprimate la acel moment candidatul USR PLUS era dat ca și câștigător. Ulterior, în urma unor dezvăluiri în presă au apărut nereguli cu privire la numărătoarea voturilor. Candidatul PSD avea să conteste în instanță decizia Biroului Electoral. Erau deja formulate acuzațiile de fraudare a alegerilor.

Scandalul voturilor de la Sectorul 1

După terminarea scrutinului electoral la Sectorul 1 aveau să iasă la iveală nereguli în ceea ce privesc voturile și modul de gestionare a acestora. Scandalul avea în prim plan fraudarea alegerilor locale din Sectorul 1, totul ajungând pe masa procurorilor.

Fostul primar și candidat PSD, Dan Tudorache avea să conteste în instanță numărătoarea voturilor. După apariția unor imagini în spațiul public se decide renumărarea acestora. Printr-o decizie fără precedent, procurorii decid renumărarea voturilor.

Procesul avea să se facă în prezența acestora la sediul Serviciului Control Intern, din Capitală, de către 10 reprezentanți ai poliției. Avocatul fostului primar Dan Tudorache declara despre acest lucru:

”Putem să discutăm doar ipotetic dacă se va confirma că domnul Daniel Tudorache este cel care a câștigat alegerile. Bineînțeles că este de dorit ca fiecare să își păstreze onoarea și doamna primar în funcție să facă pasul în spate.

Asta în măsura în care se va dovedi că a pierdut alegerile. În situația în care nu va înțelege să facă acest lucru, probabil că vom merge mai departe pe căile legale. (…) În momentul acesta, mai sunt trei dosare pe rol care au fix acest obiect”, a spus Mihai Drăgan, avocatul lui Daniel Tudorache, la Antena 3, la finalul lunii aprilie.

Dan Tudorache vs. Clotilde Armand

Informațiile de ultimă oră arată că există în acest moment o diferență de aproximativ 1.000 de voturi între cei doi candidați. Conform unor surse se pare că în urma renumărării voturilor, fostul primar Dan Tudorache ar avea acest avans de 1.000 de voturi în detrimentul candidatei USR PLUS, Clotilde Armand.

Renumărarea s-a făcut pentru toate cele 166 secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, prin decizia procurorilor. După aflarea acestor informații Dan Tudorache a comentat acest aspect, acesta declarând:

”Eu pot să vă spun doar că aștept comunicatul oficial care sper să vină mâine sau cel târziu vineri și atunci putem spune exact ce s-a întâmplat în sectorul 1, la alegeri.”, a declarat Dan Tudorache.

La ora la care redactăm acest material nu există încă un comunicat oficial din partea procurorilor care s-au ocupat de renumărarea voturilor. Ori în cursul zilei de astăzi, ori cel târziu vineri, va exista un comunicat oficial pe această temă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI