Dan Șucu, acuzat că și-a pus fiul căpitan la Rapid. „Nu e nepotism?”. Cum a răspuns omul de afaceri

de: Sorin Barbu
07 09. 2023

Dan Șucu are noi probleme la Rapid. Nici nu s-a liniștit bine scandalul cu fanii că acum are de înfruntat o nouă acuzație, după ce s-a aflat că fiul lui este căpitanul echipei de tineret a clubului din Giulești. Omul de afaceri a fost invitat într-o emisiune de televiziune și a încercat să explice această situație.

Dan Șucu, acuzat de nepotism

Dan Șucu are un mandat agitat la Rapid, iar lucrurile s-au înfierbântat destul de mult după ce a preluat pachetul majoritar de acțiuni. De atunci a avut de înfruntat două crize: plecarea lui Adrian Mutu și aducerea lui Cristiano Bergodi, deși fanii îl voiau pe Marius Șumudică, dar și tensiunile provocate în tribune de startul slab de campionat.

Au existat zvonuri că toate aceste furtuni ar fi fost iscate în încercarea de a-l face pe Dan Șucu să renunțe la statutul de investitor al acestui club. Marian Iancu a fost cel mai vehement contestatar și i-a cerut să plece, nemulțumit de strategia grupării din Giulești.

Acționarul Rapidului are acum o nouă problemă. Fiul lui este titular incontestabil la echipa de tineret a Rapidului și a primit și banderola de căpitan. Dan Matei Șucu are 17 ani și joacă pe postul de apărător central și acționarul Rapidului este acuzat că a impus un statut special pentru fiul său.

„Joacă fundaș central. Dan Matei își face treaba foarte bine. El trebuie să fie în stare să treacă peste lucrurile care îi plac sau nu. Din câte știu, au votat în vestiar cine va fi căpitan. Ei între ei au votat.

E adevărat că e extrem de conștiincios, își vede de treabă. Are 1,82 și 17 ani. Pentru copiii mei, speranța mea e că vor iubi sportul și că vor fi în stare să continue mai departe cel puțin în zona managerială ce e de făcut”, a declarat Dan Șucu la Digi Sport.

Fiul lui Dan Șucu, căpitan în locul unui jucător care a costat 400.000 de euro?

Semnele de întrebare legate de statutul lui Dan Matei Șucu sunt legitime. Puștiul a fost debutat la echipa de seniori în mandatul lui Adrian Mutu, într-un meci amical, iar la echipa de tineret se află și Omar El Sawy, un jucător al cărui transfer a costat 400.000 de euro.

„Nu pot să vorbesc despre fiul meu într-un mod cât se poate de obiectiv, e imposibil. Nici subiectiv nu pot. Omar e acolo pe o perioadă determinată, după care trece la echipa mare. Pe când ceilalți de 2006 sunt cei care vin din anul anterior”, a mai spus Dan Șucu.

Ilie Dumitrescu a intervenit în discuție și a transmis că Dan Matei Șucu va trebui să fie foarte puternic, dacă își dorește să fie fotbalist, pentru că va trebui să suporte această presiune mult timp. Singurul mod în care va reuși să risipească semnele de întrebare sunt prestațiile bune de pe teren.

Dan Șucu are, conform topului Forbes, o avere de peste 120 de milioane de euro, dar afaceristul susține că cifrele sunt de trei ori mai mari.