Dan Negru, adevărul crunt despre moartea Ilenei Vulpescu: ”Noi, mâncători de colivă și amatorii de parastase”

Dan Negru, adevărul crunt despre moartea Ilenei Vulpescu: ”Noi, mâncători de colivă și amatorii de parastase”
Dan Negru, adevarul crunt despre moartea Ilenei Vulpescu

Îndrăgitul prezentator Dan Negru a vorbit despre moartea celebrei scriitoare Ileana Vulpescu. Ce mesaj le-a transmis celor care și-au adus aminte de ea abia după ce s-a prăpădit: „Noi, mâncători de colivă și amatorii de parastase”. Fanii au reacționat imediat.

Dan Negru, adevărul crunt despre moartea Ilenei Vulpescu

România a mai pierdut un om de valoare. Miercuri, 12 mai, s-a stins din viață la 89 de ani scriitoarea Ileana Vulpescu, autoarea cărții „Arta conversației”. Trecerea în neființă a omului de cultură nu l-a lăsat indiferent pe Dan Negru, care a ținut să vorbească despre ipocrizia celor care o menționează și o plâng pe regretata scriitoare abia acum, după moartea, specificând că așa se întâmplă, de obicei, cu toată lumea.

Reputatul prezentator TV a vorbit de foarte multe ori despre felul în care românii își aduc aminte de marile lor valori abia după ce le-au pierdut. Dan Negru susține că acesta este și motivul pentru care a conceput ideea proiectului „Legende, cu Dan Negru”, emisiune în care și-a propus să aducă în vederea publicului român oameni de cultură și artiști pe care să-i „descoasă” de secrete și povești.

In trend căutări Google e Ileana Vulpescu, in postări toți o regretă și toate televziunile îi anunța moartea.
Când ați văzut-o ultima dată pe vreun ecran ?
Invitată in vreun platou de televiziune?
Noi, mâncători de colivă și amatorii de parastase.
#legendele
#antiparastas

Cine a fost scriitoarea Ileana Vulpescu

Ileana Vulpescu s-a născut în 1932, în Bucureşti, și a devenit membră a Uniunii Scriitorilor din România în 1972. Autoarea a debutat în literatură în 1966, a publicat schițe și nuvele, iar succesul l-a cunoscut odată cu publicarea romanului „Arta conversaţiei” în anul 1980. Celebra carte a primit premiul Cântarea României. Pe lângă acesta, a mai publicat volumele „Rămas-bun casei părinteşti” şi „Sărută pământul acesta”.

Ileana Vulpescu a colaborat la redactarea lucrărilor Dicţionarul limbii române şi Dicţionarul explicativ al limbii române între anii 1959 și 1975. A compus, de asemenea, proză şi teatru şi a tradus din literaturile engleză, franceză şi spaniolă.

Scriitoarea a fost căsătorită cu scriitorul, traducătorul şi publicistul Romulus Vulpescu, care a decedat, în septembrie 2012, la vârsta de 79 de ani. Cu aproape o lună înainte, cei doi îşi pierduseră unicul copil, o fiică pe nume Ioana.

Un lucru demn de menționat este faptul că autoarea Ileana Vulpescu a fost decorată de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la „creşterea valorii literaturii române contemporane”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI