Dan Diaconescu își anunță revenirea în forță la TV. Ce plan măreț are: “Vreau să fie în toate limbile pământului”

de: Andrei Simion
21 09. 2024

Dan Diaconescu, acuzat de act sexual cu minore și prostituție infantilă, a dezvăluit, în timpul unui live pe TikTok, ce plan măreț are: vrea să lanseze versiunea 2.0 a postului OTV!

Dan Diaconescu anunță lansarea OTV 2.0

În mediul online, Dan Diaconescu a anunțat planurile pentru lansarea OTV 2.0, o versiune modernizată a celebrului post de televiziune care a dominat piața media în anii 2000. După o perioadă de absență din spațiul public, Diaconescu își propune să readucă în atenția publicului televiziunea care l-a consacrat, dar într-un format nou, adaptat erei digitale.

„Îmi dați și mie ceva, dacă vreți să-mi dați. Un procent, dacă nu să fiți sănătoși. Vreau să fie OTV în toate limbile pământului. În această manieră în care eu cred, în care gândiți-vă încă o dată: CNN are acum 1.300 de corespondenți. Mă, vă dați seama dacă CNN va fura ideea mea și va avea 5 milioane de corespondenți care vor transmite cu telefonul mobil, fiecare ce vede pe țărișoara lui, pe continentul lor.

Eu cred că ar fi o bombă cu ceas. Acum, revenind la aceste discuții, cred că ar fi timpul să vă răspund la mesaje sau să vă spun despre cazul Elodia, dar sunt doar 6.200 (n.red de internauți care urmăresc live-ul).

Nu știu dacă debutul meu pe TikTok este unul onorant sau dezonorant. Este foarte ok, spun prieteni de-ai mei. Nu știu ce fac ceilalți când apar pe TikTok, ce cifre au și nu știu câți telespectatori unici sunt.

Vreți să vă spun salariile tuturor? Vreți să vă spun ce salariu are Andreea Esca? Ce salariu are Victor Ciutacu, Marius Tucă, Mitică Dragomir?”, a precizat Dan Diaconescu în timpul live-ului său.

În anii săi de glorie, OTV era cunoscut pentru emisiuni de tip „tabloid”, abordând subiecte senzaționale și controversate care atrăgeau milioane de telespectatori. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri dezbătute la OTV a fost cel al Elodiei Ghinescu, subiect ce a captat atenția națională ani la rând.

Acuzațiile cu care se confruntă Dan Diaconescu

Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj. Curtea de Apel i-a interzis acestuia să își continue emisiunea televizată, dar și să mai apară pe micile ecrane, timp de 5 ani de la ieșirea din închisoare. Însă, Diaconescu a fost eliberat din Penitenciarul Rahova la 2 ani de la condamnare, dar nu va mai apărea în presă până la 4 martie 2025, potrivit VIVA.

Ulterior, în anul 2018, Dan Diaconescu a trimis o cerere de sesizare a Curtiii Constituționale pentru retragerea interdicției de a mai apărea la televizor, dar cererea i-a fost respinsă:

„Respinge ca nefondată cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 65 și 66 Cod penal. Respinge ca nefondată contestația la executare formulată de condamnatul Diaconescu Cristian Dan privind decizia penală nr. 348/04.03.2015. Pronunțată de Curtea de Apel București – Secia I Penală. Cu drept de apel în 48 de ore de la pronunțare cu privire la cererea de sesizare a Curții Constituționale. Definitivă”.

În august 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au decis trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile. Acuzarea se bazează pe fapte ce ar fi avut loc în perioada 2020 – 2021, când vedeta ar fi întreținut relații sexuale cu două surori minore.