Cuvintele pe care Vladimir Putin le-a interzis în Rusia. Motivul pentru care liderul de la Kremlin nu vrea să le mai audă
Liderul de la Kremlin a modificat o lege promulgată în anul 2005, menită să protejeze limba și cultura ruse. Iată care sunt cuvintele pe care Vladimir Putin le-a interzis în Rusia! Care este motivul pentru care președintele nu mai permite utilizarea în limbaj a mai multor cuvinte străine, cu excepția celor care nu au echivalent în rusă.
Cuvintele pe care Vladimir Putin le-a interzis în Rusia
Decizia luată de Vladimir Putin, în urmă cu puțin timp. Președintele Rusiei a modificat o lege promulgată în anul 2005, care avea ca scop protejarea și susținerea limbii și culturii ruse. Potrivit unui nou amendament depus la documentul cu pricina, angajații din domeniul public de activitate nu mai au voie să folosească termeni și expresii din limbile străine.
Orice cuvânt care „nu corespunde normelor Rusiei moderne” este strict interzis. Există și câteva excepții privind termenii ce provin din limbi străine. Cei care nu au echivalent „pe scară largă în limba rusă” pot fi utilizați în continuare în limbaj, arată un comunicat publicat pe site-ul guvernului, potrivit presei internaționale.
În noul amendament depus la legea din 2005 au fost introduse concepte precum „dicționare normative”, „gramatici” și cărți de referință prin intermediul cărora populația va afla care sunt normele limbii ruse ca limbă de stat.
Agențiile de presă scriu că, în anumite domenii, precum educația, mass-media, porțiuni ale culturii și în administrațiile publice, folosirea limbii ruse ca limbă de stat este obligatorie. Hotărârea a fost luată după ce Vladimir Putin a criticat influența Occidentului asupra estului.
Un nou dicționar va stabili termenii ce vor putea fi utilizați
Liderul de la Kremlin este de părere că țările occidentale au „degenerat”, după cum a afirmat într-o conferință de presă organizată săptămâna trecută, pe tema stării națiunii. Vladimir Putin a învinuit, din nou, Statele Unite și Europa pentru declanșarea războiului din Ucraina și a susținut că Rusia a acționat cu forță, „pentru a-l opri”.
„Ucraina a devenit ostatica regimului de la Kiev și a stăpânilor săi occidentali, care au ocupat efectiv toată țară”, s-a exprimat președintele Rusiei, săptămâna trecută.
Vladimir Putin a pus paie pe foc, anulând, tot atunci, participarea sa la ultimul pact pentru controlul armelor nucleare cu Statele Unite. După demersurile cu pricina, ambasadorul Marii Britanii la Kiev, Dame Melinda Simmons, a declarat că nimeni în afară de Rusia nu este responsabil pentru declanșarea conflictului militar.
Revenind la problema noilor modificări legislative, preşedinta Comisiei Culturii din Duma de Stat, Elena Iampolsakaia, a anunțat că textele și documentele din care cetățenii ruși vor putea să afle care sunt normele limbii de stat vor fi lansate până pe data de 1 ianuarie 2025. Un nou dicționar va stabili ce cuvinte străine vor putea fi utilizate în Federația Rusă.