Cuvintele pe care nu trebuie să le mai rostim: „Evită-le. Te programează negativ!”

de: Bișinicu Andreea
04 03. 2022

Te-ai gândit vreodată că gândurile pe care le avem și cuvintele pe care rostim atrag energiile negative?Neurologul Constantin Dulcan atrage atenția asupra unui set de cuvinte pe care nu trebuie să le mai folosim. La ce trebuie să fim atenți și cum ar trebui să ne exprimăm, pentru a nu ne programa negativ.

Ce cuvinte nu trebuie să mai rostim

Neurologul atrage Constantin Dulcan a declarat că trebuie să fim foarte atenți la cuvintele pe care le rostim atunci când suntem supărați. Specialistul este de părere că atunci când spui că te simți rău, nu vei reuși sau îmbătrânești, creierul se va programa negativ.

„Nu uitați, toate cuvintele pe care le aveți în minte ne programează. Dacă noi mereu spunem că îmbătrânim, atunci chiar îmbătrânim. Pentru că îi dăm creierului acest program. Sunt cuvinte pe care trebuie să le scoatem din dicționar: îmbătrânire, îndoială, cuvântul “nu”, toate acestea ne programează pe negativ.”, a explicat prof. Constantin Dulcan.

Cum trebuie să-ți reglezi postura

De asemenea, specialistul susține că trebuie să ne reglăm postura, atunci când stăm la birou. Nu este deloc în regulă să stăm cocoșați, așa cum nu este bine să muncim fără pauze. Creiereul are nevoie de relaxare în mijlocul fiecărei zile, pentru a da foarte mult randament.

„Este extrem de important să ne refacem la jumătatea unei zile cel puțin această energie. Este greu să înveți pe toată lumea să se relaxeze, dar simplul fapt că poți să stai o jumătate de oră, fie într-un fotoliu cât mai comod, fie culcat pe spate, neîncercând să te gândești la nimic, decât să îți golești mintea.

Dacă vei face asta, zi de zi, vei vedea că ajungi să respiri alt ritm, care este unul natural impus de propriul corp. Ritmul firesc este altul decât cel 2/4 pe care-l citim în cărți. Fiecare dintre noi are altă capacitate respiratorie.

Veți vedea că respirația profundă este o respirație care te încarcă cu energie. Acest lucru este extrem de important pentru sănătatea noastră. Această pauză aparent banală schimbă creierul enorm de mult.” , spune medicul, potrivit România TV.

Specialiștii spun că trebuie să fim extrem de atenți să nu muncim foarte mult. Exercițiile în aer liber ne ajută să ne relaxăm și să-i oferim creierului oxigenul de care are nevoie pentru a funcționa propice.