Cutremurător! O tânără de 17 ani a fost bătută până la moarte de familie. Motivul halucinant

Cutremurător! O tânără de 17 ani a fost bătută până la moarte de familie. Motivul halucinant
Dramele femeilor din India și violența domestică

În plină pandemie, femeile din India au organizat marșuri feministe pentru a protesta împotriva violenței. Marșul a venit ca efect al unei drame. Neha Paswan, în vârstă de 17 ani, a fost ucisă săptămâna aceasta pentru că rudele ei bărbați nu doreau ca ea să poarte blugi. India este recunoscută pentru astfel de situații, conservatorismul unora ajungând la situații extreme.

Dramele femeilor din India și violența domestică

În ultimii ani, violența bazată pe gen în Asia de Sud a fost de mare îngrijorare atât pentru cercetători, cât și pentru factorii de decizie politică. În India femeile sunt frecvent supuse violenței partenerului de viață. Reprezentanți ai diferitelor organisme de apărare a drepturilor omului spun că aceste violențe s-au exacerbat în ultimii ani.

Autoritățile se confruntă cu tot mai multe cazuri de violență. Descoperirile unui studiu din 2016 indică faptul că femeile cu studii superioare, locuri de muncă sau statut de câștig relativ superior soțului lor se confruntă cu violențe mai frecvente și severe decât femeile cu statut inferior.

Tânăra de 17 ani a încălcat legea

Un astfel de caz care a șocat opinia publică a avut loc recent în India. Presa locală relatează despre tragedia unei familii, după ce o tânără de 17 ani a fost bătută crunt de bărbații din familie. Motivul invocat de aceștia era dorința fetei de a purta blugi. Religia și legile acestora nu le permite femeilor să poarte haine moderne.

Câțiva membri ai familiei au fost acuzați că au ucis-o din cauza unui argument legat de ținută. Shakuntala Devi Paswan, mama fetei decedate, povestește că fiica ei și-a pus o pereche de blugi pentru a efectua ritualuri religioase. Acest lucru a stârnit o ceartă în casa familiei din îndepărtatul sat Savreji Kharg din Uttar Pradesh, cel mai populat stat din India.

Familia adolescentei a declarat că a decis să rezolve problema singură, justificând că fata ar fi încălcat o hotărâre a guvernului local pusă în aplicare din martie. Această hotărâre interzice bărbaților să poarte pantaloni scurți, iar femeile să poarte blugi și alte embleme ale „culturii occidentale” și îi restrânge la haine tradiționale precum sary.

Adolescenta din India omorâtă în bătaie

Ea a spus că fiica ei a fost „puternic bătută cu bețe” de rudele bărbați, inclusiv bunicul și unchii fetei. După ce au bătut-o, bărbații au promis că o vor transporta într-o ricșă la spital. Cu toate acestea, Shakuntala Devi a spus că aceasta a fost ultima dată când și-a văzut fiica în viață.

„Când bunicii ei s-au opus îmbrăcăminții sale, Neha a replicat că blugii sunt făcuți să fie purtați și că-i  va purta. Nu m-au lăsat să-i însoțesc, așa că mi-am alertat rudele.

Acestea au mers la spitalul raional în căutarea ei, dar nu au putut să o găsească.”, a declarat Shakuntala Devi pentru BBC.

Potrivit presei locale India Today, bunicul adolescentei a fost arestat și acuzat de crimă. Cu toate acestea, presa online indiană Al Bawaba a raportat că doi dintre unchii ei, Vyas Paswan și Arvind Paswan, sunt căutați de poliție. Din păcate, există o istorie a tratamentului represiv al femeilor și fetelor din regiune. În 2013, o mamă indiană în vârstă de 55 de ani a fost linșată de vecinii ei pentru că i-a permis fiicei sale să poarte blugi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI