15 mai 2020 | 12:34

Cutremur în politică. Călin Popescu Tăriceanu, atac fără precedent: „Apogeul incompetenței acestui Guvern s-a întâmplat ieri, aproape de miezul nopții”

Politică
Cutremur în politică. Călin Popescu Tăriceanu, atac fără precedent:
Cutremur în politică. Călin Popescu Tăriceanu, atac dur: "Apogeul incompetenței acestui Guvern s-a întâmplat ieri, aproape de miezul nopții"

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu critică dur modul în care s-a organizat Guvernul cu privirea la intrarea României în stare de alertă. Politicianul laudă cetățenii pentru comportamentul responsabil pe care l-au demonstrat pe toată perioada stării de urgență, însă preconizează pierderi economice imense cauzate de incompetența membrilor Guvernului.

“Guvernul Orban, groparul economiei românești”

Călin Popescu Tăriceanu a publicat în urmă cu puțin timp un mesaj plin de indignare și nemulțumire cu privire la gestionarea situației din România, la ora actuală. Acesta susține că starea de urgență este gândită pentru a ajuta guvernanții să poată „epura” politic administraţia şi să facă achiziţii fără licitaţii. Acesta amenință că va vota împotriva, dacă instituirea acesteia va ajunge în Parlament.

“Românii sunt conştienţi de pericolul acestui inamic invizibil. Românii s-au comportat responsabil pe timpul acestei crize. Românii ştiu că pericolul nu a trecut. Problema nu sunt cetăţenii, ci guvernanţii care sunt total depăşiţi de situaţie, care iau decizii proaste şi pe picior, decizii tardive şi contradictorii.

Toate aceste bâlbâieli ne costă zeci de mii de locuri de muncă, ne costă rămâneri în urmă pe care greu le vom mai recupera. Şi colac peste pupăză mai vor încă 30 de zile de stare de urgenţă camuflată în starea de alertă! Ca să poată epura politic administraţia, ca să poată să-şi pună neamurile în funcţii şi ca să poată să-şi umple buzunarele din contracte fără licitaţii.

Trei motive serioase pentru care dacă această stare de alertă va ajunge în Parlament voi vota împotrivă, pentru că nu ne ajută pe noi, ci doar pe ei!„, a scris Tăriceanu, vineri, pe Facebook.

“Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri aproape de miezul nopții!”

Liderul ALDE a acuzat Guvernul pentru haosul provocat în țară, iar exemplul cel mai clar a fost că, în miezul nopții, înainte cu câteva minute de intrarea oficială a României în starea de alertă, ministrul Velea, ministrul Sănătății și Raed Arafat anunțau cetățenii ce va urma în următoarea perioadă.

“Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri aproape de miezul nopții! Cu doar 15 minute înainte de miezul nopții, cu doar 15 minute înainte de a sfârși starea de urgență, guvernanții au decis ce putem și ce nu putem să facem după trecerea stării de urgență!

Oare ce au avut ei în cap când au venit atât de târziu cu aceste decizii? Nu au știut că starea de urgență se va sfârși? Lor nu le-a spus dl. Iohannis în urmă cu două săptămâni că nu va mai prelungi starea de urgență? Cum au crezut că putem să ne facem planuri de pe o zi pe alta, ca să nu zic de pe o oră pe alta?”, a scris adăugat acesta pe Facebook.

Măsurile impuse de Guvern au distrus sectoare importante ale economiei

Tăriceanu acuză Guvernul pentru sacrificarea multor sectoare de activitate, lăsând mii de persoane fără locuri de muncă, acest lucru prespunând și o mare pierdere financiară. Angajatorii întreprinderilor mici nu trăiesc cu frica zilei de mâine și nu știu dacă vor mai avea ce pune pe masă, atât ei, cât și angajații acestora.

Haosul uriaș pe care l-au creat ne influențează pe toți, dar mai ales pe cei care au o afacere mai mică sau mai mare, care astăzi nu știu dacă își deschid sau nu magazinul, dacă își cheamă sau nu angajații la muncă. Guvernanții sacrifică unul după altul sectoare importante ale economiei, sectoare care creează sute de mii de locuri de muncă.

Sacrifică industria ospitalității pentru că dl Orban crede că ea nu aduce suficient la produsul intern brut. Sacrifică industria spectacolului pentru că dl Orban nu are bani să dea pentru cultură. Sacrifică industria sportului pentru că acestui guvern nu i se pare importantă. Sacrifică agricultura dând despăgubiri în loc de apă pe canalele de irigații. Sacrifică transporturile ca să poată să o ducă bine transportatorii din alte țări. Și exemplele pot continua.

Efectul foarte rapid al acestor sacrificii va fi că și sectoarele din economie care au început să funcționeze vor trebui să-și reducă motoarele sau chiar să tragă pe dreapta. Dacă jumătate dintre români nu o să aibă venituri cine o să cumpere autoturismele fabricate la Mioveni sau Craiova? Sau cămășile făcute la Brăila și pantalonii de la Odorhei? Sau brânza de Nasal și vinul de la Murfatlar?”, a concluzionat acesta.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro