Cutremur de 3,9 grade în România, la ora 6:47. În ce zonă a fost, de fapt, seismul
România a fost zguduită de un cutremur duminică dimineață. Seismul a avut o magnitudine de 3,9 pe scara Richter și s-a produs la ora 06:47, în Buzău, zona seismică Vrancea, a informat Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP).
Cutremur de 3,9 grade în România. În ce zonă s-a produs, de fapt, seismul
Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs duminică dimineață în România. Seismul a avut loc la orele 06:47 și s-a produs în Buzău, zonă ce face parte din zona seismică Vrancea, potrivit Institutului pentru Fizica Pământului.
Cutremurul care a zguduit România duminică dimineață s-a produs la adâncimea de 120 de kilometri. De asemenea, mişcarea seismică s-a produs în apropierea oraşelor Ploiești, Brașov, Pitești, Bacău, Brăila, Galați și București.
Cutremurul cel mare, cel mai mare seism din România
Cel mai mare cutremur din România a avut loc în anul 1802. „Cutremurul cel mare” așa cum a fost denumit s- a produs pe data de 26 octombrie la ora locală 12:55. Seismul s-a produs la o adâncime estimată de 150 de kilometri. Marele cutremur a avut loc chiar de ziua Sfintei Cuvioase Parascheva și a avut o magnitudine de nu mai puțin de 7,9 grade pe scara Richter. De asemenea, acesta a afectat o mare arie din Europa.
Cutremurul cel mare s-a resimțit de la Moscova și Sankt Petersburg până în Turcia, la Istanbul, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Ce clădiri au fost distruse în 1802
În ziua marelui cutremur, multe clădiri din București au fost distruse. Printre acestea se numără Biserica Sf. Nicolae și Mănăstirea Cotroceni. De asemenea, în urma producerii seismului au izbucnit multe incendii. Tot atunci, “s-a rupt turnul cel înalt, Colţea”, care era numit podoaba oraşului. Au fost distruse multe din casele boiereşti, dar și din cele ale oamenilor de rând.