Cursele cu avionul, din ce în ce mai puține: anunțul radical al Blue Air, Lufthansa, United Airlines și alții

În contextul în care numărul celor care zboară s-a micșorat semnificativ din cauza coronavirus, tot mai multe companii aeriene și-au micșorat numărul zborurilor operate. Un număr mare de avioane rămân la sol în următoarea perioadă.

La ora actuală, prețul unei curse cu avionul nu mai este un criteriu pentru alegerea unei vacanțe. Oamenii preferă să stea acasă de frica infecției cu coronavirus, iar aceasta este realitatea globală cu repercusiuni dezastruoase pentru foarte multe industrii.

Cele mai afectate par să fie companiile aeriene. Până de curând, americani păreau să nu fie afectați de numărul mare de cazuri de coronavirus din China, Coreea sau Italia, dar situația s-a schimbat în ultimele zile. În consecință, United Airlines a anunțat că își reduce semnificativ numărul de zboruri operate în nordul Americii.

În Europa, Lufthansa este unul dintre cei mai importanți jucători din industrie și tocmai a anunțat că își va reduce capacitate de zbor cu aproape 20%.

blue air

Blue Air este un alt gigant european care are foarte mult de suferit din cauza noului Covid 19. Oficialii companii și-au redus capacitatea de zbor mai ales în ceea ce privește cursele înspre și dinspre Italia din cauza scăderii radicale a numărului de biletele cumpărate, dar mai ales numărului de neprezentări ale pasagerilor la îmbarcare.

“Blue Air se confruntă cu o scădere semnificativă a cererii de zbor pe rutele din Italia, ceea ce ne-a determinat să redimensionăm numărul de curse pe aceste rute. Monitorizăm permanent evoluția situației și încercăm să reducem cât mai mult impactul asupra pasagerilor noștri, menținând operațiunile la un nivel optim, adaptat nevoilor de călătorie”, spune Oana Petrescu, CEO Blue Air. În prima fază, se estimează că această modificare va rămâne în vigoare în martie și până la începutul lunii aprilie.

În privința activității de peste ocean, United Airlines, cu sediul în Chicago, își va reduce cu 10% zborurile în Statele Unite și Canada și cu 20% zborurile în străinătate în aprilie, potrivit unui e-mail trimis angajaților și văzut de CNN.

În același timp, un oficial al celei mai puternice companii aeriene din Europa a făcut un anunț similar. „Ne ajustăm dinamic planurile pentru a reflecta circumstanțe extraordinare”, a spus un purtător de cuvânt al Lufthansa. Ca referință, Lufthansa Group mai include Swiss Airlines, Bruxelles și Austrian Airlines, pentru o flotă totală de 770 de aeronave. Noul comunicat al companiei este o continuare a măsurilor anunțate în urmă cu aproximativ o săptămână. La momentul respectiv, oficialii au insistat pe faptul că vor reduce numărul de zboruri pe distanțe scurte și medii cu până la 25%. Către China și Teheran a suspendat orice zboruri, la fel și către nordul Italiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI