Curs valutar BNR pentru miercuri, 15 aprilie. Care sunt cotațiile de azi?

de: Ana Chivu
15 04. 2020

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar. Care sunt cotațiile de azi, 15 aprilie? Ce arată evoluția monedelor de circulație internațioanală și cea a Indicelui ROBOR?

Curs valutar BNR pentru miercuri, 15 aprilie

Banca Națională a României a emis un nou curs pentru monedele de cirulație internațională. Noile valori vor fi indicate în jurul orelor 13:10, pe site-ul oficial al BNR. Până atunci, iată evoluția acestora, dar și a Indicelui ROBOR! Indicele ROBOR stabilit pe data de 14 aprilie a indicat o scădere. Cel calculat la 3 lui a scăzut cu -0.01, ajuns astfel la 2.51%, cel calculat la 6 luni a rămas la 2.59%, iar cel calculat la 12 luni a stagnat și el la 2.64%.

„ROBOR este un indicator foarte important, de referință, pentru calculul dobânzilor creditelor luate în lei. Denumirea lui vine de la abrevierea termenilor Romanian Interbank Offered Rate. Cu ajutorul lui, băncile stabilesc dobânzile la ratele pe care va trebui să le plătim în fiecare lună. Tehnic vorbind, ROBOR este calculat în fiecare zi de către Banca Națională a României și reprezintă media aritmetică a cotațiilor practicate de primele 10 bănci din țara noastră. În funcție de acest indice, toate băncile vor stabili valoarea dobânzilor variabile, astfel că el are o puternică influență în calculul ratelor lunare resimțite de către cei ce au credite în derulare, luate în lei”
(Sursa: financer.com)

Cotații curs precedent BNR

Curs valutar BNR pentru: Euro

Un euro a avut ieri valoarea totală de 4.8327 Lei, crescut cu +0.0030 Lei.

Curs valutar BNR pentru: Dolar

Un dolar a avut ieri, 14 aprilie, valoarea de 4.4150 Lei, scăzut cu -0.0005 Lei, conform Băncii Naționale a României.

Curs valutar BNR pentru: Liră sterlină

O liră sterlină a avut ieri, 14 aprilie, valoarea de 5.5399 Lei, crescut cu +0.0177 de Lei.

„România stă foarte prost la deficitul bugetar”

„România stă foarte prost la deficitul bugetar, la datoria publică și la inflație. Dacă la acest ultim capitol lucrurile sunt în derapaj, pot reveni la normal cu ușurință, este mult mai complicat atunci când vine vorba despre deficitul bugetar”
Bogdan Glăvan, profesor de economie și directorul Centrului de Economie Politică și Afaceri „Murray Rothbard”