Curs valutar BNR vineri, 18 septembrie. Cât costă un euro
Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar! Iată aici sau pe site-ul oficial al BNR noile valori ale monedelor de circulație internațională, dar și schimbările Indicelui ROBOR! Care sunt noile cotații?
Curs BNR pentru vineri, 18 septembrie
Banca Națională a României pune din nou la dispoziție românilor noul curs. Cotațiile actualizate urmează să apară atât aici, cât și pe site-ul oficial al BNR, în jurul orelor 13:10. Până atunci, iată evoluția monedelor de circulație internațională, dar și schimbările din dreptul Indicelui ROBOR! Indicele calculat la 3 luni, 6 luni și 12 luni nu a înregistrat nicio modificare în cursul precizat anterior, arată istoricul grafic stabilit pe data de joi, 17 septembrie, de către Banca Națională a României. Aurul a fost cotat ieri la 257,1520 lei pentru un gram, scăzut față de prețul precizat în cursul zilei de miercuri, 16 septembrie, 258,2908 lei.
Curs valutar BNR pentru: Euro
1 Euro – 4.8582 Lei (scăzut cu -0.0013 Lei)
Un euro a avut în cursul precedent din data de joi, 17 septembrie, valoarea de 4.8595 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0009 Lei, conform datelor oferite de către Banca Națională a României.
Curs valutar BNR pentru: Liră sterlină
1 liră sterlină – 5.3220 Lei (scăzut cu -0.0225 Lei)
Un dolar a avut în cursul anterior de pe data de 17 septembrie valoarea totală e 4.1198 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0290, arată Banca Națională a României.
Curs valutar BNR pentru: Dolar
1 Dolar – 4.0972 Lei (scăzut cu -0.0226 Lei)
O liră sterlină a avut în cursul menționat anterior e pe data de 17 septembrie valoarea totală de 5.3445 de Lei, alături de variația de +0.0502 de Lei, conform informațiilor indicate de către Banca Națională a României.
BNR a trimis 70% din salariați în telemuncă
„Toate măsurile care au fost luate în banca naţională au fost pentru asigurarea continuităţii operaţionale şi asta s-a făcut în toate felurile deja binecunoscute, aplicate în toate organizaţiile, cu rotaţie de echipe, cu funcţionare în paralel la sediile principale şi centrale de rezervă, prin evitarea suprapopulării nenecesare în instituţie cu personal important, dar non-critic, care îşi poate desfăşura activitatea şi de la distanţă, astfel încât provocarea a fost de la 0 la 100%, inclusiv zero posibilitate de a face telemuncă, adică lipsa unor reglementări interne, până la trimiterea celei mai mari părţi a salariaţilor în telemuncă. Asta s-a întâmplat în mai puţin de două săptămâni, de la 0 la 70%. O provocare cred că pentru orice instituţie, cu atât mai mare pentru o instituţie aşezată, stabilă, cu tradiţie de 140 de ani, cu este Banca Naţională a României”
Mugur Nicolici, director resurse umane în cadrul BNR (Sursa: agerpres.ro)