Curs BNR, vineri, 30 iulie 2021. Ce valoare a atins, azi, euro
Specialiștii de la Banca Națională a României au indicat un nou curs valutar. Care sunt cotațiile de azi, 30 iulie? Ai mai jos valorile noi ale monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. De asemenea, poți vedea aici și evoluția Indicelui ROBOR și noile modificări apărute azi.
Curs BNR pentru vineri, 30 iulie 2021
Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru noile valori ale monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Noile valori totale și variațiile acestora urmează să apară aici și pe site-ul oficial al BNR în jurul orelor 13:10.
Până atunci, ai cotațiile din cursul precedent, evoluția lor și a Indicelui ROBOR. Indicele ROBOR calculat la 3 luni nu a indicat nicio modificare și a rămas astfel la 1.52%, iar majorările au fost la calculul de la 6 luni și 12 luni: 1.66% (+0.01) și 1.77% (+0.01).
Curs BNR pentru: Euro
1 Euro – 4.9198 Lei (variația negativă -0.0011 Lei)
Un euro a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.9209 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0012 de Lei, arată specialiștii de la Banca Națională a României.
Curs BNR pentru: Dolar
1 Dolar – 4.1348 Lei (variația negativă -0.0095 Lei)
Un dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.1443 de Lei, alături de variația negativă de -0.0181 de Lei, arată experții de la Banca Națională a României.
Curs BNR pentru: Liră sterlină
1 Liră sterlină – 5.7754 Lei (variația negativă -0.0061 Lei)
O liră sterlină a înregistrat valoarea totală de 5.7815 de Lei în cursul anterior, alături de variația pozitivă de +0.0048 de Lei, mai arată specialiștii de la Banca Națională a României.
BNR – proiect de twinning
„La data de 22 iulie a.c. Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a notificat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (Punct Național de Contact) cu privire la câștigarea procesului de selecție pentru proiectul de twinning „Strengthening supervision, corporate governance and risk management in the financial sector” – MD 20 ENI FI 01 21R2 (MD/36) de către consorțiul format din Banca Națională a României, Banca Centrală a Regatului Țărilor de Jos și Banca Lituaniei.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului EU4Moldova: Facility to support the health response to the COVID-crisis and Association Agreement related Reforms, urmează a se derula pe o perioadă de 24 de luni și se adresează Băncii Naționale a Moldovei și Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova.
Implementarea proiectului se va realiza de către Banca Națională a României, în calitate de lider de proiect, Banca Centrală a Regatului Țărilor de Jos și Banca Lituaniei, parteneri juniori în consorțiu, în colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor din România. Managementul administrativ și financiar al acestuia va fi asigurat de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”
(Sursa: bnr.ro)