Curs BNR pentru vineri, 5 iunie 2020. Românii vori plăti mai mult pentru moneda europeană

Curs BNR pentru vineri, 5 iunie 2020. Românii vori plăti mai mult pentru moneda europeană

Banca Națională a României publică la ora 13:00 cursul aferent zilei de vineri, 5 iunie 2020. Vom afla cotațiile tuturor monedelor preferate de români pentru tranzacții pentru ziua de astăzi, dar și pentru împrumuturile bancare.

Curs BNR pentru vineri, 5 iunie 2020

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru data de vineri, 5 iunie. Indicele ROBOR stabilit în data de 28 mai, rămas neschimbat, a indicat în dreptul celui calculat la 3 luni o scădere de -0.01, ajungând la 2.4%. Cel calculat a scăzut și el cu -0.02, ajungând astfel la 2.49%, iar cel calculat la 12 luni a rămas la 2.58%, fără nicio modificare. Leul românesc a trecut prin multe în ultimii ani. Scenariul specialiștilor se bazează pe un impact negativ din punct e vedere economic. Intervalul prognozat este de patru luni (martie – iunie), urmând o extindere în perioada iunie – septembrie.

Curs BNR pentru vineri, 5 iunie 2020. Românii vori plăti mai mult pentru moneda europeană
Curs BNR pentru vineri, 5 iunie 2020. Românii vori plăti mai mult pentru moneda europeană

Vă vom informa în timp real cu ce cotații vine cursul valutar BNR pentru data de 5 iunie la principalele valute preferate de români. Rămâne de văzut cât vom plăti la casele de schimb valutar pentru moneda europeană, dar și pentru celelalte monede importante, dolar și lira sterlină.

Curs valutar BNR pentru: Euro

1 Euro= 4.8393  Lei ( +0.0006‬ Lei)

Curs valutar BNR pentru: Dolar

1 Dolar= 4,2695 Lei (- 0.0508‬‬ Lei)

Curs valutar BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină= 5,3923 Lei (-0.0171 Lei)

Românii vori plăti mai mult pentru moneda europeană

Prognoza evoluţiei produsului intern brut pentru anul 2020 a luat în considerare efectele pandemiei COVID-19, precum şi măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri, piaţa muncii şi consumatori, dar şi intervenţiile în domeniul medical. Se estimează o reducere severă a activităţii economiei în trimestrul al II-lea (-14,4%), profilul trimestrial evidenţiind o evoluţie preponderent în formă de „V”, dar fără a reveni la situaţia din scenariul de iarnă (absenţa coronavirusului), cu o recuperare propriu-zisă în trimestrul IV.

Economia românească va înregistra o reducere gravă a activității în trimestrul al doilea din acest an, de 14,4%, conform Programului de convergență 2020 publicat de Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Scenariul se bazează pe un impact economic negativ limitat în timp, în jur de 4 luni (martie-iunie), urmând o extindere parţială în iulie-septembrie, plecând de la experienţa Chinei care dă semne de revenire după 4 luni”, se arată în documentul numit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI