Curs BNR pentru 9 aprilie 2021. Care sunt cotațiile de azi
Specialiștii de la Administrația Națională a României au emis un nou curs valutar. Iată care sunt cotațiile de azi și care a fost evoluția Indicelui ROBOR în ultima perioadă! Ce se întâmplă cu cotațiile?
Curs BNR pentru vineri, 9 aprilie 2021
Cursul indicat de Banca Națională a României care a fost emis în ziua precendetă arăta că Indicele ROBOR calculat la 3 luni a scăzut cu -0.02, ajuns astfel la 1.63%, cel calculat la 6 luni s-a micșorat și el la -0.01, ajuns la 1.7%, iar cel calculat la 12 luni nu a indicat nicio schimbare, rămânând la 1.75%. Noile cotații urmează să-și facă apariția pe site-ul oficial al BNR, dar și aici, în jurul orelor 13:00.
Ultimul eveniment important în această direcție a fost desigur creșterea imensă a monedei Euro. Ascensiunea acesteia a început încă din prima zi a lunii martie, ulterior reușind să bată un record istoric. Acest lucru înseamnă că totul se va scumpi, veste cât se poate de proastă pentru români, mai cu seamă după anul întreg de pandemie care a fost greu din punct de vedere financiar.
Irina Chiţu, analist financiar: Orice modificare se vede în buzunarul fiecăruia. Chiar dacă își fac credit în lei, casele și apartamentele sunt în euro și atunci trebuie să facă un credit mai mare în lei ca să cumpere aceeași casă în euro.
Dragoş Nichifor, broker de credite: Pe robor ești la voia întâmplării unei zile. În funcție de valoarea de acolo ai trei luni mai bune sau mai proaste, dar care sunt generate de o singură zi, de o întâmplare de o zi.
Curs BNR pentru: Euro
4.9212 Lei (micșorat cu -0.0016 Lei)
Moneda de circulație internațională a avut în cursul prezentat anterior de BNR valoarea de 4.9228 de Lei, cu o variație pozitivă de +0.0060 de Lei.
Curs BNR pentru: Dolar
4.1382 Lei (micșorat cu -0.0096 Lei)
Moneda dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.1478 de Lei, cu o creștere de +0.0106 de Lei.
Curs BNR pentru: Liră sterlină
5.6712 Lei (micșorat cu -0.0295 Lei)
Cursul din ziua precedentă prezentat de către Banca Națională de Metorologie a indicat că lira sterlină a avut valoarea de 5.7007 de Lei, alături de o variație negativă de -0.0185 de Lei.
Ce spun specialiștii?
„Seria de indicatori PMI (realizaţi pe baza informaţiilor oferite de managerii de achiziţii) pentru sectorul serviciilor şi industrie în zona euro, în luna iunie, a oferit surprize foarte plăcute: revenirea accentuată a depăşit estimările cu 6,3 puncte la servicii şi 2,5 puncte la industrie. Deşi încă sub nivelurile începutului de an, datele conturează o continuare accentuată a revenirii în luna iunie. Pentru euro, aflat într-o perioadă de fluctuaţii în aşteptarea unei noi mişcări impulsive este o veste bună, care trebuie totuşi privită într-un tablou mai cuprinzător. Dolarul american, aflat în retragere faţă de monedele majore începând din a doua jumătate a lunii martie, poate înregistra episoade de creştere a interesului, în special în condiţiile în care investitorii ar redeveni preocupaţi fie de riscul unui nou val al virusului, cu efecte serioase asupra economiei, fie de alegerile din SUA din această toamnă”
Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul XTB România (Sursa: zf.ro)