02 iun. 2020 | 15:44

Curățenia de vară. Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu. Trucurile minune care nu dau greș

Știri generale
Curățenia de vară. Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu. Trucurile minune care nu dau greș
Curățenia de vară. Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu. Trucurile minune care nu dau greș

Este esențial pentru bunicile noastre pentru biscuiții cu ciocolată, dar bicarbonatul de sodiu are, de asemenea, puterea de a reîmprospăta și de a curăța aparent nenumărate pete din casa ta. Este un abraziv extrem de eficient, dar blând, și este un dezodorizant natural, deci este util în tot felul de urgențe de curățare.

Curățenia de vară

Cele mai multe gospodine vor să facă curățenia de vară, repede, eficient și fără prea multe soluții toxice, astfel că bicarbonatul de sodiu este un produs care le poate ajuta. Așa că urmați aceste trucuri de curățare cu bicarbonatul de sodiu pentru a vă curăța casa rapid și natural.

Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu

Dacă ețti în căutarea unor sfaturi de curățare și îți place un produs natural extrem de eficient și care poate face față tuturor lucrurilor, atunci trebuie să scăpați soluții de curățare fabricate, prețioase, atunci când există deja un produs ieftin, eficient și natural în dulapurile de bucătărie, și anume bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu este un detergent natural și abraziv, extrem de eficient. Cu toate că multe dintre gospodine îl păstrează în dulapu pentru a-l folosi ca agent de dospire în gătit, este o formă de sare care determină dizolvarea murdăriei și a grăsimii în apă, precum și strălucirea dar și absorbția mirosurilor. În plus, atunci când este combinat cu oțet de vin alb, duo dinamic produce o reacție chimică, care face minuni în bucătărie și baie.

Acel minuscul pachet de bicarbonat de sodiu de pe raftul de bucătărie te va ajuta foarte mult odată ce începi să îl folosești zilnic, dar nu va fi suficient. Așa că puteți să vă faceți provizii, atât online, cât și direct de la magazin, cu o cantitate mai mare, care economisește bani, cum ar fi pungile de 1 kg special pentru curățare.

Curățenia de vară. Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu. Trucurile minune care nu dau greș

Curățenia de vară. Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu. Trucurile minune care nu dau greș

Înainte de a vă povesti despre trucurile cu bicarbonatul de sodiu, trebuie să vă spunem că sunt anumite situații în care nu poți curăța cu bicarbonatul de sodiu, cum ar fi, de exemplu, vesela de aluminiu. Se va decolora dacă bicarbonatul de sodiu este lăsat să stea pe suprafața sa prea mult timp, așa că dacă îl folosiți, clătiți-l rapid. Sau în cazul argintăriei vechi. În ciuda faptului că bicarbonatul de sodiu este bun pentru îndepărtarea lacului din argintărie, unii bijutieri sfătuiesc să nu-l folosiți pe argint vechi, deoarece poate fi prea abraziv pentru articole care nu sunt fabricate din argint sterlin.

Trucurile minune care nu dau greș

Aproape fiecare loc gras și sumbru din bucătăria dvs. poate beneficia de ștergere cu pulberea minunată, iată doar câteva:

1. Îndepărtați petele din recipientele de plastic pentru alimente. Resturile au un mod de a-și lăsa amprenta. Pentru a vă împrospăta recipientele, ștergeți cu un burete curat presărat cu bicarbonat. Sau ștergeți petele dure prin înmuierea într-o soluție de patru linguri de bicarbonat de sodiu și un sfert de apă caldă. Dacă acest lucru nu funcționează, vă recomandăm să investiți în aceste containere.

2. Reîmprospătați un frigider cu miros neplăcut. Nu vă faceți griji că somonul de aseară vă va lăsa frigiderul mirosind a pește pentru luni de zile. Bicarbonatul de sodiu va absorbi mirosurile puternice ale alimentelor, astfel încât să nu dureze sau să schimbe gustul alimentelor vecine.

3. Curățați fructele și legumele cumpărate din magazin. Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu poate îndepărta murdăria și acea acoperire ceroasă de pe fructele cumpărate din supermarket.

4. Frecați suprafețele bucătăriei. Aproape fiecare loc murdar din bucătăria dvs. poate beneficia de un tratament cu bicarbonat de sodiu. Combinați-l cu apă pentru a curăța blaturile, chiuvetele din oțel inoxidabil, microunde, hotele și ustensilele de gătit.

5. Mâncăruri și tigăi extra grase curate în profunzime. Se înmoaie în apă caldă, bicarbonat de sodiu ușor abraziv, un burete de curățare și o grăsimea se v-a dizolva rapid.

6. Reviguiți bureții cu miros neplăcut. Înmuiați bureții de bucătărie în bicarbonat de sodiu și apă pentru a le reîmprospăta, astfel încât să le puteți folosi puțin mai mult. Dar amintiți-vă, ar trebui să vă aruncați încă bureții la două-trei săptămâni, în funcție de utilizare.

7. Dezodorizați tapițeria cu mucegai. Veți putea alunga aceste mirosuri neplăcute din jurul casei prin presărarea suprafețelor cu bicarbonat de sodiu, lăsându-l să stea timp de 15 minute, apoi aspirând-o. De asemenea, puteți utiliza această metodă pentru a vă îmbunătăți salteaua între curățări.

8. Decuplați paturile pentru animale de companie. Același lucru este valabil și pentru locul preferat de dormit al pisicii sau cățelului vostru. Presărați, așteptați 15 minute și aspirați.

9. Dă viață nouă jucăriilor vechi. Combateți firesc efectele ștergându-le cu un burete înmuiat într-o soluție de apă și bicarbonat de sodiu.

10. Se freacă un perete mâzgălit cu creion. Când eforturile artistice ale copilului tău se termină pe tot peretele pe care tocmai l-ai renovat, freacă ușor cu un burete umed presărat în bicarbonat.

11. Alungați mucegaiul din băi. Frecați cada, gresia, chiuveta și perdeaua de duș cu un burete umed și în bicarbonat. Clătiți pentru a descoperi suprafețe strălucitoare.

12. Animale umplute cu praf. Aceste colectoare de praf vor fi mai ușor de curățat dacă le așezați într-o pungă mare de plastic cu o ceașcă de bicarbonat. Fixați partea de sus, scoateți punga afară și agitați bine. Bicarbonatul ajută la extragerea solului și a prafului. După ce le scoateți din pungă, aspirați totul departe.

13. Dă prospețime rufelor vechi. Atât albul cât și culorile vor ieși din mașina de spălat mai strălucitoare dacă adăugați o cană de bicarbonat de sodiu. Combinat cu detergent lichid, ajută la echilibrarea nivelului de pH pentru a face hainele mai curate.

14. Dezactivați o scurgere. Ștergeți o scurgere încăpățânată turnând o cantitate de 1/2 de bicarbonat de sodiu, urmată de o ceașcă de 1/2 de oțet. Acoperiți-o cu o cârpă umedă pentru a conține efectele științifice similare (vă amintiți de vulcanii DIY?). Așteptați cinci minute, apoi clătiți cu apă fierbinte.

15. Reîmprospătați adidași mirositori. După clasa de gimnastică, ca să scoateți mirosurile neplăcute, prin stropirea cu bicarbonat de sodiu în interiorul pantofilor dvs. și a genții de gimnastică.

16. Elimina mirosurile de gunoi. Puneți niște bicarbonat de sodiu în partea de jos a coșului dvs. pentru a lupta cu mirosul de gunoi.

17. Curățați o pată de ulei. Ai o pată de ulei? Se toarnă un pic de bicarbonat de sodiu și se freacă cu o perie umedă pentru o a face să dispară.

18. Frecați un grătar murdar. Prin stropirea cu bicarbonat de sodiu pe peria de curățare a grătarului înainte de a te îndepărta grăsimile, poate face minuni.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro