Cum vom petrece Învierea anul acesta. Raed Arafat a făcut anunțul momentului

Cum vom petrece Învierea anul acesta. Raed Arafat a făcut anunțul momentului
Cum vom petrece Învierea anul acesta. Raed Arafat a făcut anunțul momentului

Cum vom petrece Învierea anul acesta? Vor fi sau nu impuse noi restricții de Paște? Sunt întrebări pe care orice român și le pune, în condițiile în care s-au anunțat noi măsuri restrictive. Iată anunțul de ultimă oră al secretarului de stat Raed Arafat.

Cum vom petrece Învierea anul acesta

Sărbătorile pascale sunt tot mai aproape și cu toții ne întrebăm cum vom petrece Învierea anul acesta. Se va repeta situația de anul trecut? Luând în considerare faptul că din această seară se vor impune noi măsuri de restricție în ceea ce privește pandemia de coronavirus, cu toții suntem nerăbdători să aflăm cum vom petrece Învierea și Paștele anul acesta. Ei bine, Raed Arafat a venit cu un răspuns în acest sens. Speră și el, ca noi toți, ca Paștele de anul acesta să nu semene cu cel de anul trecut.

Declarațiile lui vin după ce reprezentați ai Ministerului Sănătății au declarat că este un termen prea lung pentru a se face predicții. Iar asta pentru că situația epidemiologică se poate schimba de la zi la zi în unele zone, acolo unde numărul de infectări poate crește rapid.

„Sperăm că nu (nr. ne întoarcem la situația de anul trecut). Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Noi măsuri de protecție vor intra în vigoare din această seară

În acest context, Raed Arafat a vorbit și despre noile măsurile anti-Covid-19 care urmează să intre în vigoare din această seară. Șeful DSU a ținut să precizeze că perioada de carantinare impusă deja pentru unele orașe poate fi prelungită oricând, dacă situația o impune. De asemenea, a vorbit și despre tevatura care s-a creat în jurul schimbării orei de intrat în casă. Dacă înainte românii puteau circula fără declarație până la ora 23:00, ei bine, începând de duminică seara, noua oră devine 22:00. Acesta a spus că România urează exemplul altor țări, astfel încât activitățile de orice fel să se încheie cu o oră mai devreme, deci va fi și un contact mai limitat între oameni.

„Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere.

Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total.”, a mai declarat șeful DSU, Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI