Cum verifici dacă pepenele verde s-a stricat. Trucul genial pe care toți trebuie să-l știe

de: Sabina Anastasia
02 07. 2023

Nimic nu se compară vara cu o felie suculentă de pepene verde. Cel mai probabil, și tu cunoști sentimentul de dezamăgire pe care îl trăiești când tai fructul și descoperi că este uscat și făinos. Vestea bună este că poți evita astfel de situații. Află în rândurile de mai jos cum verifici dacă pepenele verde se află în stare comestibilă.

Cum îți dai seama dacă pepenele s-a stricat

Pepenele verde este unul dintre alimentele recomandate de către specialiștii în nutriție pentru consum în zilele fierbinți de vară. Are o cantitate mare de apă și electroliți, care ajută corpul uman să se mențină hidratat. În plus, este un fapt bine cunoscut că are multe vitamine și micronutrienți.

Doar o gură din acest fruct poate furniza organismului tău niveluri substanțiale de vitamina A, vitamina B6 și vitamina C, precum și minerale, calciu, magneziu și cantități mari de potasiu, toate fiind deosebit de importante pentru o bună dezvoltare. Totuși, este important ca fructul să fie proaspăt.

Tu știi cum să îți dai seama dacă pepenele tău este bun pentru consum sau nu? Există o serie de detalii de care să ții cont pentru a face cea mai bună alegere din acest punct de vedere. Fii atent, mai întâi, ca fructul să nu prezinte pete de culoare închisă la exterior, acesta fiind un indiciu al faptului că nu mai este bun.

Detaliile de care să ții cont când îl cumperi

Alege un fruct care să aibă coaja mată și ușor ceroasă. Asigură-te că nu prezintă tăieturi sau lovituri. Tulpina pepenelui verde trebuie să fie puțin atașată de fruct, chiar dacă are culoare maronie și este uscată. Un pepene sănătos trebuie să fie simetric, fără laturi plate și să se simtă greu când îl iei în mâini.

Pepenele trebuie să aibă o nuanță consistentă de verde pin sau să prezinte dungi. Este esențial să ții cont de aceste două aspecte, dacă vrei ca fructul pe care îl cumperi să fie proaspăt, nu uscat. Fii atent, de asemenea, și la nuanța pulpei. Aceasta trebuie să fie roz sau roșie intens.

Dacă nuanța pulpei pepenelui verde este de altă culoare decât roz sau roșie intens, nu îl consuma, recomandă specialiștii în domeniul sănătății. Ai grijă și la miros. În cazul în care un fruct este proaspăt, trebuie să aibă un miros dulce. Dacă miroase altfel decât dulce, înseamnă că este stricat sau că se apropie cu pași repezi de această etapă.