Cum va începe noul an școlar. Planurile Ministerului Educației
Președintele României, Klaus Iohannis anunță miercuri cum va începe noul an școlar. 3 scenarii au fost analizate de președinte.
Planurile Ministerului Educației despre începerea noului an școlar
Klaus Iohannis va face miercuri anunțul despre cum va arăta noul an școlar. Președintele se va întâlni, la ora 15:00 cu toți miniștrii la o ședință pe tema educației. Mai multe variante au fost propuse pentru începerea noului an școlar.
În funcție de evoluția numărului de infectări cu noul coronavirus, Oficiile Județene pentru Situații de Urgență urmează să decidă pentru fiecare școală în parte.
Decizia după cele trei scenarii
După analizarea celor trei scenarii, online, offline și hibrid, decizia nu va fi la fel la nivel național. Aceasta va fi luată pentru fiecare unitate școlară din fiecare județ în parte. Schema, confirmată în exclusivitate pentru Observator de ministrul Educației, Monica Anisie, arată astfel:
Consiliul administrativ al școlii va analiza situația și va transmite informațiile privind fiecare caz în parte către Inspectoratul școlar județean. Apoi, inspectorii trimit situația către DSP. Specialiștii medicali analizează contextul epidemiologic și transmit propunerea către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Iar în final decizia va fi luată local.
Decizia va fi luată pentru fiecare unitate în parte
Părinții trebuie să-și asume responsabilitatea în scris, în caz că vor să-și trimită copii la școală. O declarație pe propria răspundere prin care spun că în ultimele 14 zile:
- Copilul nu a prezentat simptome specifice bolilor infecțioase;
- Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19;
- Copilul nu a intrat în contact cu nicio persoană diagnosticată pozitiv;
- Distanța obligatorie între bănci: 1 metru;
- Profesorii obligați să poarte mască.
Copii nu vor fi obligați să poarte măști de protecție în cazul grădinițelor.