Cum va fi vremea până la sfârșitul lui iulie 2023. Prognoza meteo pentru luna lui Cuptor

de: Stan Nicu
27 06. 2023

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea până la sfârșitul lui iulie 2023. Prognoza meteo pentru luna lui ”Cuptor” arată că nu scăpăm de ploi torențiale și vijelii, dar nici de caniculă. Care sunt zonele care nu vor scăpa de ploi.

Cum vor fi următoarele patru săptămâni din punct de vedere meteorologic. ANM a anunțat prognoza pentru luna lui ”cuptor”

Experții Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru perioada 26 iunie-24 iulie. Cum va fi vremea în luna lui ”Cuptor”, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

Conform meteorologilor, luna următoare va fi una capricioasă, în care valurile de caniculă nu vor lipsi, dar nici vijeliile și ploile torențiale.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 26 iunie-3 iulie

Temperaturile vor fi uşor mai mici decât cele normale în regiunile vestice, sud-vestice şi local în cele centrale, în timp ce în restul țării vor fi în general apropiate de cele calendaristice.

Cantităţile de ploi vor fi excedentare în vest, nord-vest, centru şi la munte, în timp ce în restul teritoriului vor fi în general apropiate de cele normale, mai anunță experții Administrației Naționale de Meteorologie.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 3-10 iulie

Conform specialiștilor ANM, temperatura aerului va avea valori uşor mai mari decât cele normale în sud-est, iar în restul teritoriului vor fi în general normale. În plus, în săptămâna 3-10 iulie 2023, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru săptămâna prognozată.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 10-17 iulie

Meteorologii precizează că din data de 10 iulie, vremea se va stabiliza din punct de vedere al maximelor termice.

”Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Temperaturile revin la normal

Astfel, în această săptămână, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru perioada calendaristică, în tot teritoriul, posibil uşor mai mari în zona de sud-est.

În plus, cantităţile de ploi vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile de vest şi nord-vest, în timp ce în restul teritoriului vor fi în general apropiate de cele normale pentru perioada prognozată.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 17-24 iulie 2023

Pentru ultima săptămână prognozată, săptămâna 17-24 iulie, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță că mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru perioada calendaristică respectivă, pe întreg teritoriul țării.

De asemenea, conform hidrologilor, și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României.