Cum va fi vremea de Sfânta Maria în ţară şi în Bucureşti. Veştile nu sunt deloc bune

Cum va fi vremea de Sfânta Maria în ţară şi în Bucureşti. Veştile nu sunt deloc bune
Cum va fi vremea de Sfânta Maria în Capitală și în restul regiunilor din țară. Cu ce fenomene meteorologice ne vom confrunta.

Meteorologii anunță vești proaste pentru românii care sperau să se bucure de vreme frumoasă în mini-vacanța de Sfânta Maria. Turiștii care se vor relaxa la mare vor avea parte de ploi, începând cu ziua de sâmbătă, 13 august. În zonele montane, temperaturile vor scădea de asemenea. Fenomene meteorologice specifice instabilității atmosferice se vor manifesta și luni, 15 august, de Sfânta Maria. Află în rândurile următoare cum va fi vremea de Sfânta Maria în acest an.

Ploi, vijelii și vânt puternic

Începând de sâmbătă, 13 august, vremea se schimbă în mai multe regiuni din România. Cerul va fi variabil și va prezenta, temporar, înnorări accentuate, averse de ploaie și descărcări electrice. Precipitații vor fi semnalate în special în zonele din sud-vestul, nord-estul și centrul țării.

În unele zone izolate, ploile vor fi însoțite de grindină. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, în general. Pentru perioade scurte de timp, acestea se vor intensifica pe durata ploilor.

La mare, vremea se menține frumoasă sâmbătă. Temperaturile vor fi ridicate, iar apa mării va prezenta valori termice cuprinse între 22 și 25 de grade Celsius, potrivit meteorologului ANM Oana Păduraru.

Ce anunță meteorologii pentru ziua de duminică

În ultima zi de weekend, duminică, 14 august, nivelul de instabilitate urmează să crească, potrivit informațiilor puse la dispoziție de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Aversele se vor manifesta din ce în ce mai des și vor fi însoțite, probabil, de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, în special în zonele de munte, estul și sud-estul țării.

„Aversele şi descărcările electrice vor fi pe parcursul întregii zile de duminică. Valorile termice de peste zi se vor încadra, în general, între 15 şi 23 de grade Celsius, iar pe timpul nopţilor nu vor depăşi 12 grade Celsius.

Deci, sunt puţine şanse să vedem soarele la munte, în următoarele zile”, a explicat meteorologul Marina Antonescu, într-o intervenție pentru Agenția Națională de Presă.

Cum va fi vremea de Sfânta Maria

Vremea nu va fi mai frumoasă nici luni, 15 august, de Sfânta Maria. În prima parte a zilei, cerul va fi noros, inclusiv la mare. Pe litoral, probabilitatea de manifestare a precipitațiilor va fi foarte ridicată, potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții ANM.

Citește și: Ploi torenţiale şi fenomene meteo extreme. Cum va fi vremea în România în weekend şi de Sfânta Maria

„În zona litoralului, vântul se va domoli faţă de zilele trecute, când am avut intensificări şi de 65 km/h”, a adăugat meteorologul Marina Antonescu.

În Capitală, vremea de Sfânta Maria 2022 nu va fi nici prea rece, nici prea caldă. Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius. În a doua parte a zilei de luni, cerul va fi înnorat și este posibil să se semnaleze și ploi.