Cum va fi, de fapt, vremea de 1 Mai în România. ANM anunță prognoza meteo

de: Ștefan R. Apostol
27 04. 2020

Se apropie 1 mai, și e important să știm cum va fi vremea în următoarea perioadă, numai că, obligați să stăm acasă, planurile de 1 mai vor trebui puse pe ”pauză”. ANM a transmis o prognoză meteo pentru începutul lunii mai.

Cum va fi, de fapt, vremea de 1 Mai în România

Începutul lunii mai, conform comunicatelor ANM, anunță faptul că vremea se încălzește iar în unele regiuni temperaturile fiind chiar peste normalul perioadei, potrivit prognozei meteo pentru perioada 27 aprilie – 4 mai, cu alte cuvinte și pe 1 mai vom avea parte de temepraturi mai ridicate. În aproape tot teritoriul vom avea temperaturile medii a aerului cu valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice iar cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în regiunile intracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Cum va fi, de fapt, vremea de 1 Mai în România. ANM anunță prognoza meteo

ANM anunță prognoza meteo

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai aduc, în Bucureşti, temperaturi mai scăzute decât în zilele anterioare, de cel mult 18-19 grade Celsius, valori normale pentru data din calendar.

Pe 1 Mai, ”instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.„, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi, de fapt, vremea de 1 Mai în România. ANM anunță prognoza meteo

Concluzia este că valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă iar, dacă va ploua, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile sudice și sud-estice.