Cum va arăta Casa Regală a Marii Britanii după ce Regina Elisabeta nu va mai fi la conducere

de: Filon Stan
17 04. 2020

Când Regina Angliei, Elisabeta a II-a, va deceda, foarte multe tradiţii se vor schimba sau vor trebui adaptate pentru noul suveran, Prinţul Charles.

Cum va arăta Casa Regală a Marii Britanii după ce Regina Elisabeta nu va mai fi la conducere

Regina Elisabeta, de-a lungul vietii ei, a întâlnit 12 preşedinţi ai SUA, a călătorit pe tot mapamondul şi a primit animale exotice drept cadouri. Elisabeta a II-a este Regina cu cea mai lungă domnie din istoria Angliei.

Aceasta si-a sărbătorit Jubileul de Safir in 2017. La eveniment a marcat 65 de ani de la urcarea pe tron. Publicul asteapta acum cu nerîbdare Jubileul de Platină care va avea loc 2022 şi care va aduce pentru Regină 70 de ani de domnie.

Ce schimbări intervin după moartea reginei Elisabeta

Însă, când Regina Elisebeta va muri, Monarhia va suferi diferite schimbări. Acestea sunt câteva dintre ele:

Titlul nobiliar al soţiei prinţului Charles, Camilla

Charles urmează să fie cel de-al doilea monarh care se va confrunta cu dificultati în a-i oferi un titlu oficial consoartei sale. Cei doi au o poveste controversata şi au decis că ea nu va fi niciodată „Regina consoartă”. Îşi va păstra, probabil, actualul titlu de prinţesa şi va deveni „Printesa consoarta”. La fel este şi Phillip pentru Elisabeta a II-a.

Banii vor trebui schimbaţi. Sursa foto: publika.md

Imnul naţional

Imnul „God Save the Queen” a devenit imn naţional în 1952, când Elisabeta a II-a a preluat coroana de la tatăl ei, George al VI-lea. După urcarea lui Charles pe tron, versurile vor reveni la formatul masculin „God Save the King”.

Titlul nobiliar al lui William

Odată cu încoronarea tatălui său ca Rege, Printul William nu va mai fi doar Duce de Cambridge şi succesor principal al coroanei, ci ve deveni Prinţ de Wales (şi Duce de Cornwall şi Rothesay).

Titlul nobiliar al fiului cel mic al Elsabetei

Edward nu a primit un titlu ducal la căsătorie, devenind în schimb Conte de Wessex. După moartea Reginei, Edward va prelua titlul de duce de Edinburgh.

Titlul nobiliar al lui Kate

Catherine, Ducesa de Cambridge, are deja un titlu de prinţesă pentru că este partenera de viata a lui William. Acest lucru se va schimba odata ce Charles va fi Rege, iar William va deveni Prinţ de Wales. Atunci, Catherine va deveni oficial Catherine, Prinţesa de Wales.

Cutiile poştale

Celebrele cutii postale roşii vor fi schimbate după moartea Reginei. Acum, toate au pe ele gravat mesajul „E II R” – Elisabeta a II-a Regina. Cutiile vor căpăta un nou simbol reprezentând numele şi numărul regal al bărbatului, respectiv Regele Charles.

Bancnotele şi monedele

Tradiţional, monarhul apare pe bancnotele şi monedele britanice.Astfel, portretul lui Charles va fi imprimat şi gravat gradual atât pe baini, precum şi pe timbre după ce va primi coroana Angliei.