Cum testezi calitatea cașcavalului în 30 de secunde. Vei afla rapid dacă mai trebuie să-l consumi

de: Sabina Anastasia
14 03. 2024

Ești un fan al produselor lactate și/sau a derivatelor din acestea? Playtech Știri îți explică cum poți afla dacă brânzeturile cumpărate de la magazin sunt de calitate. Cum poți afla dacă merită să dai bani pe sortimentul de cașcaval preferat, în doar 30 de secunde.

Cum este produs cașcavalul cumpărat de la magazin

Un beneficiu prezentat de cașcaval are legătură cu modul de producere a acestuia. Acest aliment este produs pentru a fi robust. În cadrul procesului de fabricare se izolează grăsimea, proteinele și mineralele laptelui și se fermentează până la obținerea unui produs durabil și aromat.

Când conținutul de apă dintr-un aliment este redus drastic, se limitează potențialul de deteriorare  a acestuia. Gândește-te la carnea de vită seacă versus friptură. La fel se întâmplă și cu cașcavalul.

Cum poți evalua calitatea produsului alimentar

Majoritatea brânzeturilor prezintă o dată de expirare imprimată pe ambalaj. Producătorii recomandă consumul produsului înainte de data limită. Așadar, ori de câte ori cumperi brânză de la magazin, las-o la temperatura camerei o oră sau două, apoi servește-o la masă.

În funcție de gust și miros, poți să îți faci o idee despre calitatea cașcavalului pe care l-au cumpărat. Totuși, există un test la care ai putea să supui sortimentul de brânză achiziționat pentru a înțelege dacă merită să investești în el sau nu. Evaluarea ține cont de textura alimentului.

Cum testezi calitatea cașcavalului în 30 de secunde

  1. Se pune apă la fiert pe aragaz, în cantitate potrivită cât să încapă într-un pahar.
  2. Se pune apa fierbinte într-un pahar, pe jumătate.
  3. Se adaugă o bucată din sortimentul de cașcaval pe care dorești să-l testezi.
  4. Se lasă bucata de cașcaval în apa fierbinte maximum 30 de secunde.
  5. Se scoate, cu ajutorul unui instrument de bucătărie, bucata de cașcaval din apă.

Interpretarea rezultatelor. Care e starea cașcavalului?

Este absolut normal ca bucata de cașcaval să fi căpătat o formă mai moale, consistența produsului schimbându-se sub influența apei fierbinți. Totuși, dacă bucata de cașcaval se întinde ușor, dar se și rupe rapid, înseamnă că produsul nu este de bună calitate.

În schimb, dacă bucata de cașcaval scoasă din apa fierbinte se întinde, fără a se rupe rapid, este de bună calitate, potrivit gospodinelor care au împărtășit această metodă în mediul online.

Unele gospodine obișnuiesc să depoziteze brânzeturile sau cașcavalul preferat la congelator. Majoritatea profesioniștilor în domeniu avertizează că această metodă poate compromite textura și aroma produsului alimentar preferat. Mai bine cumperi mai puțin și folosești strict cât ai nevoie.