Cum sunt păcăliți românii care-și rezervă vacanțele în Grecia. Capcanele în care foarte mulți cad
Grecia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români. Mulți conaționali obișnuiesc să se deplaseze în regiune, când vor să se bucure de câteva zile libere. Nu puțini sunt cei care primesc țepe din partea proprietarilor, însă. Află în rândurile de mai jos cum sunt păcăliți românii care-și rezervă vacanțele în Grecia.
Cum sunt păcăliți românii care-și rezervă vacanțele în Grecia
Grecia se află în topul destinațiilor de vacanță favorite ale românilor. Beneficiază de numeroase atracții turistice, inclusiv de plaje frumoase, monumente istorice, peisaje pitorești și o cultură distantică, la fel precum bucătăria. Insulele grecești, Atena, Salonic sau peninsula Halkidiki sunt adesea căutate de turiștii români care vor să petreacă zilele libere la mare.
Nu puțini sunt cei care ajung să își ia țeapă din partea grecilor, însă. Unii proprietari greci profită de naivitatea turiștilor, care ajung să rămână fără camere în care să doarmă, în ciuda faptului că le-au rezervat sau chiar au plătit pentru ele. În unele situații, prețurile finale pe care trebuie să le achite sunt mai mari decât cele expuse pe Booking.com.
Booking.com este o platformă online de rezervări de hoteluri, apartamente, case de vacanță și alte tipuri de cazare. Fondată în anul 1996, cu sediul central în Amsterdam, Olanda, aceasta este una dintre cele mai mari agenții de rezervări de pe internet. Site-ul oferă informații detaliate despre fiecare proprietate, fotografii, descrieri, evaluări și recenzii.
Cu toate acestea, în ultima perioadă, din ce în ce mai mulți turiști acuză lipsa de seriozitate a proprietarilor care oferă cazare turiștilor prin intermediul platformei Booking.com. Numeroase reclamații au fost făcute în acest sens.
„Deja sunt la a doua experiență de genul ăsta”
Un român care a decis să își petreacă vacanța la Halkidiki, în Grecia, a vorbit în mediul online despre cum mai mulți turiști au ajuns să fie „fiii ploii”, în ciuda faptului că și-au făcut rezervare din timp pentru perioada în care aveau stabilit concediul. Acesta i-a rugat pe internauți să îi spună un preț acceptabil în funcție de care să se ghideze când își face rezervarea.
„Vă rog să mă lămuriți cu un aspect. Deja sunt la a doua experiență de genul ăsta și nu știu ce să mai înțeleg. Pe Booking îmi apare un preț, iar când încerc să contactez direct proprietarul, îmi dă preț cu 40-50% mai mare. Când eu mă așteptam să fie taman invers.
Aș vrea să știu cu aproximație cam cât ar fi prețul corect pe noapte pentru un apartament (suntem 2 adulți + 3 copii 4-11 ani). Nu ne dorim ceva luxos, doar să fie la 5 minute de plajă. Anul trecut am fost în Thassos și erau destul de mulți care se plângeau că au făcut rezervare pe Booking și, când au ajuns acolo, s-au trezit fiii ploii. Perioada pentru care căutăm cazare este: 03-13.07.+/- 3 zile. Am prefera undeva în Sithonia, cu apă accesibilă pentru copii”, este mesajul publicat de român pe un forum de pe Facebook.
Mai mulți utilizatori online au confirmat cele spuse de român. Potrivit comentariilor publicate la postarea turistului pe grupul de Facebook amintit, grecii obișnuiesc să stabilească un preț pe platforma Booking și să îl schimbe, la momentul rezervării. În alte situații, călătorii fac rezervarea, însă când ajung la fața locului constată că nu mai dispun de ea, fiindcă a fost repartizată altui turist.