Cum se udă corect răsadurile. Aşa nu se mai usucă, secretul specialiştilor
Învață cum se udă corect răsadurile. Dacă ții cont de câteva sfaturi, vei vedea că nu se mai usucă. Ce recomandări au specialiștii pentru această perioadă extrem de importantă pentru dezvoltarea plantelor din casa și grădina ta.
Învață cum se udă corect răsadurile
Modul în care pregătim solul, calitatea semințelor folosite, condițiile potrivite pe care le asigurăm și, evident, udarea, sunt toți factori ce vor influența modul în care se dezvoltă răsadurile.
Una dintre marile provocări cu care se confruntă legumicultorii, fie că vorbim despre cei profesioniști sau cei care au o grădină mică în curtea casei este apariția putregaiului închis la culoare, care ajunge să omoare planta.
Cele mai afectate de această boală sunt răsadurile de roșii, ardei, salată verde, varză, vinete, castraveți, dar și cel de lavandă, petunie sau salvie.
Una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției putregaiului este udarea excesivă.
Te-ar putea interesa și: A presărat bicarbonat de sodiu pe salata verde şi pe varza din grădină. Motivul e genial, e trucul primăverii
Recomandările specialiștilor
Nu uita, când vorbim despre îngrijirea plantelor, ce este mult, strică! Specialiștii punctează că ele trebuie udate pe măsură ce solul se usucă și ne recomandă apa stătută, a cărei temperatură este cu doar câteva grade mai mare decât cea a camerei.
La fel de important este și momentul zilei în care ne udăm grădina sau plantele din casă: dimineața.
Nu avem voie să picăm în extrema cealaltă și să lăsăm prea mult timp să treacă între udări. Trebuie evitată uscarea completă a solului în întregul strat în care sunt rădăcinile.
În perioadele cu vreme bună, cu cer senin și temperaturi ridicate, răsadurile au nevoie de apă mai des. În zilele noroase, reci, udarea se reduce.
Când udăm plantele, dacă sunt în ghiveci trebuie să avem grijă ca substratul să se hidrateze până la baza vasului. Specialiștii recomandă ca, din când în când, să săpăm puțin în stratul superior pentru a preveni formarea crustei și a menține permeabilitatea solului.
Dacă vei ține cont de aceste sfaturi simple, vei vedea că răsadurile tale se vor dezvolta frumos, vor fi puternice, rezistente și, în funcție de ce ai plantat, te vei bucura de o recoltă bogată.
Te-ar putea interesa și: Produsul de 2 lei care te scapă de mucegaiul din ghivecele cu flori. Face minuni, e eficient de fiecare dată