Cum se țin nunțile în localitățile cu incidență de peste 3 la mie. Florin Cîțu a făcut marele anunț VIDEO

Cum se țin nunțile în localitățile cu incidență de peste 3 la mie. Florin Cîțu a făcut marele anunț VIDEO
Florin Cîțu, anunț despre nunțile care se vor ține în localitățile afectate de valul 4 al pandemiei

Cum se vor ține petrecerile de nuntă în localitățile cu incidență de peste 3 la mie? Florin Cîțu vine cu detalii despre evenimentele care urmează să aibă loc. Anunțul oficial al premierului României. Cu ce propunere vine oficialul?

Florin Cîțu, anunț oficial: cum se țin nunțile din localitățile cu incidență de peste 3 la mie

Valul 4 al pandemiei de coronavirus se resimte în România. Premierul Florin Cîțu a anunțat în cursul zilei de azi, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, care sunt condițiile pentru nunțile care vor fi în perioada ce urmează.

Oficialul a propus folosirea certificatului verde în acest caz în localitățile cu incidență de peste 3 la mie. Acesta a mai subliniat și faptul că sunt câteva județe unde situația este deja îngrijorătoare.

„În ceea ce privește situația epidemiologică, din păcate suntem pe o pantă ascedentă. Avem câteva județe unde situația este deja îngrijorătoare, unde incidența a sărit de 2 la mie.

Bistrița Năsăud și Ilfov sunt peste, chiar aproape ajung la 3 la mie. Aici clar trebuie să vedem ce soluții vom lua în perioada următoare și cum ne asigurăm că toate măsurile sunt repesctate”, a afirmat premierul.

Ce propune oficialul?

Mirii care și-au programat în viitorul foarte apropiat nunta au mari bătăi de cap pe ultima sută de metri de la marele eveniment important din viața lor. Florin Cîțu a susținut că nunțile nu pot fi amânate de o săptămână la alta, așa că singura soluție pe care o are momentan este cea a documentului care prezintă situația medicală a invitaților în contextul crizei sanitare.

„Sunt nunți programate în perioada următoare în zone în care se vede deja că ajungem la 3 la mie. Aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunți, dacă se poate.

Oamenii nu pot să-și mai modifice data de la o săptămână la alte și atunci aș propune pentru nunțile deja programate și sunt în zone unde incidența crește, să folosim certificatul verde”, a adăugat Florin Cîțu.

Certificatul verde este utilizat pentru călătoriile în Uniunea Europeană și atestă dacă o persoană are schema de vaccin anti-COVID-19, dacă are testul negativ sau dacă a trecut prin boală.

Ce a declarat despre începerea anului școlar 2021-2022?

În cadrul videoconferinței a venit în prim-plan și începerea noului an școlar. Premierul a declarat că a dorit să existe aceste discuții pentru că tocmai mâine elevii revin pe băncile școlii și dorește să se asigure că au fost luate toate măsurile. Noul an școlar începe cu prezență fizică și este foarte important ca siguranța copiilor să fie pe primul plan, a mai susținut oficialul.

„Am vrut să avem aceste discuții astăzi fiindcă mâine începe noul an școlar. Am vrut să mă asigur că ați luat toate măsurile ca să se desfășoare în cele mai bune condiții. Asta înseamnă să respectăm ordinul comun al Educației și Sănătății care reglementează cum se vor desfășura aceste activități mâine.

O limită de o oră și jumătate exclusiv afară, cu mască obligatorie. Asta ar fi prima condiție. Avem 5 localități în Satu Mare, 2 în Arad, una în Sălaj, una în Dolj și una în Teleorman, din acea informație pe care o am. „, a mai declarat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI