Cum se sparge nuca de cocos corect, de fapt. Trucul genial folosit de specialiști VIDEO

de: Alexandra Chivu
09 02. 2021

În Filipine, cocosul este supranumit ”pomul vieții”, iar în Malaysia ”copacul celor o mie de întrebuințări”. El este bine văzut în țările în care crește și nu numai. Și în România beneficiile sale s-au făcut remarcate de ceva ani. Se spune că cei care îl folosesc sunt longevivi și nu se îmbolnăvesc atât de repede. Cum chinezii consumă orez, soia și ceai verde atât de mult și nu suferă de multe afecțiuni, cei care mănâncă cocos în cantități recomandate de asemenea. Partea dificilă rămâne totuși desfacerea nucii de cocos. Unii spun ba că ai nevoie de un bomfaier, ba de un ciocan. Sunt multe variante care îți pot veni în ajutor. Mai jos ai un truc care îți va face munca mai ușoară.

Cum se sparge corect nuca de cocos

Primul pas este să cumperi un fruct proapăt. Poți verifica asta agitând nuca în dreptul urechii. Dacă auzi lichid înăuntru, este perfect. Mai poți verifica și cele trei orificii care se află la capătul fructului pentru a vedea dacă s-a format mucegai sau nu.

Următorul pas este să găurești cele trei orificii, iar pentru asta ai nevoie de un obiect ascuțit, dur și lung, de exemplu o șurubelniță. Dacă nu poți sfredeli, ajută-te de un ciocan.

Astfel, vei străpunge fructul pentru a ajunge la interiorul plin cu lichid. Scurge lichidul într-un pahar, apoi încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pune nuca de cocos înăuntru. Ține-o cam 15 minute. Poate că a crăpat deja ori poate că nu, așa că, oricum, lovește-o cu ciocanul pentru a o desface. Scobește pulpa, decojește-o, apoi rade-o.

Detalii despre produsele din cocos 

„La noi o găsești în supermarket. Laptele de cocos este făcut chiar din miezul alb foarte gustos, foarte bine mixat. Este gustos și sănătos și înlocuiește cu succes lactatele animale. Poate fi inclus în absolut orice. Și apa de cocos e bună.

Ce trebuie să spunem despre aceste produse din cocos este că sunt bogate în seruri minerale, care sunt regeneratoare, restructurante, necesare metabolismului nostru.

De asemenea, grăsimile regăsite sunt grăsimi cu o valoare nutritivă ridicată. Este vorba și de acizi grași nesaturați, dar și de trigliceridele sănătoase mai ales pentru creier”, a explicat doctorul Daniela Vasile într-un interviu pentru ”Paradisul Verde”.