Cum se pregătește carnea pentru grătar. Trei trucuri pe care nu mulți le știu

Cum se pregătește carnea pentru grătar. Trei trucuri pe care nu mulți le știu.

Deoarece ne aflăm în sezonul grătarelor este indicat să fim atenți la carnea pe care o punem în coșul de cumpărături, dar și la felul cum o preparăm ca să ne putem bucura de cel mai bun gust. Iată trei trucuri pe care nu le știu mulți.

Trei trucuri pentru a pregăti carnea pentru grătar

Pentru a pregăti cea mai bună carne pentru grătar, este nevoie să știm câteva trucuri, mai ales dacă nu avem prea multă experiență în domeniu, sau dacă vrem să impresionăm. Printre trucurile pe care trebuie să le știm se numără:

Maturarea

Secretele pentru o friptură reușită poate fi maturarea. Sfaturile chefilor ne pot ajuta dacă ținem cont de ele, pentru a obține friptura perfectă:

  • tigaia sau grătarul trebuie să fie foarte bine încinse înainte de a pune carnea;
  • se recomandă ca bucata de carne să fie unsă înainte de a fi pusă în tigaie, pentru a evita arderea uleiului;
  • marinarea cărnii care urmează a fi gătită, după care  trebuie să fie adusă la temperatura camerei, nu pregătită când a fost scoasă din frigider;
  • ca să rămână fragedă și bine făcută, friptura trebuie să fie pregătită mediu sau chiar în sânge, ca să nu riscăm să devină tare, chiar dacă carnea este fragedă;
  • friptura nu se servește imediat ce a fost gătită, deoarece aceasta are nevoie de repaus câteva minute pentru ca fibrele să se relaxeze și sucurile să se omogenizeze;
  • se acompaniază cu un vin potrivit, pentru o experiență gourmet de excepție;
  • se pot folosi lemne sau cărbuni pentru a aprinde grătarul; combinația dintre lemne și cărbuni dă savoare grătarului. Se folosește lemn de esență tare pentru a aprinde grătarul, peste care se adaugă cărbuni;
  • în momentul în care cărbunii devin gri, jarul este tocmai bun pentru carne; sau atunci când rezistați 3-4 secunde dacă puneți mâna deasupra grătarului
Carne pe grătar.
Cum se pregătește carnea pentru grătar. Trei trucuri pe care nu mulți le știu.

Ordinea pregătirii unui grătar 

Un grătar se prepară în următoarea ordine:

  • carne de vită
  • porc
  • cârnați
  • mici
  • frigărui.

Se ține carnea câte 3 minute pe fiecare parte pentru început, pe partea mai fierbinte a grătarului. În funcție de preferințele fiecăruia se lasă apoi să se frigă, în zona cu jar mai domol.

Fiecare bucată de carne se unge cu ulei sau cu grăsime animală, pentru ca friptura să nu fie uscată. Se taie friptura din când în când pentru a verifica dacă este gata, sau pentru a vă sa seama dacă s-a pătruns. Pentru a nu risca să obțineți o friptură uscată și nu suculentă, nu trebuie să faceți acest lucru prea des.

Garnitură la grătar

Se poate alege ca și garnitură pentru grătar: ciuperci, ardei gras sau iute, vinete, dovleci tăiați rondele, ceapă și roșii.

 „Si legumele mai mari cum ar fi cartoful sau porumbul se pot pune pe grătar, dar acoperite cu o folie.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI