Cum se păstrează carnea, mezelurile și legumele dacă rămâi fără curent în casă. Trucuri extrem de utile

de: Bișinicu Andreea
14 04. 2022

Atunci când se întâmplă să rămâi fără curent electric, gospodinele au găsit soluția ideală care să te ajute să păstrezi alimentele în așa manieră încât să nu se strice. Câteva trucuri geniale care îți permit să consumi, în continuare, alimentele din frigider. Cum trebuie păstrate produsele alimentare, dacă nu merge frigiderul.

Cum păstrezi alimentele proaspete, dacă nu ai curent în casă

Alimentele trebuie depozitate cu simț de răspundere și adăpostite într-un mediu propice, în funcție de textura și compiziția produselor respective. În timp ce unele trebuie ținute la frigider, alte alimente pot trona liniștite pe blatul din bucătărie, iar altele își fac loc în pivniță sau cămară.

Iată că alimentele cel mai puțin pretențioase sunt legumele și fructele, pe care este suficient să le așezi într-un loc întunecat și răcoros, precum în dulap, debara, beci sau balconul acoperit.

Mai mult de atât, anumite legume precum sfecla și morcovii ar trebui păstrate în afara frigiderului,  în cutii cu nisip sau cutii de lemn cu ventilație.

Cînd vine vorba de fructe sau cartofi, aceste alimente pot fi depozitate într-o plasă, în orice loc întunecat într-o  plasă. În momentul în care fructele încep să se înnegrească, iar coaja lor devine extrem de coaptă, nu trebuie să le arunci.

Fructele coapte se pot toca și folosi în prepararea unor deserturi, pentru a face gem, dulceață sau smoothie. Cartofii, de asemenea, se pot felia și coace în cuptor, pentru a găti chipsuri crocante și naturale, fără E-urile găsite în cele achiziționate de la magazin.

Citește și Greșelile pe care le fac oamenii când cumpără mâncare. Așa poți să salvezi mulți bani 

Carnea și mezelurile se învelesc în hârtie

Să zicem că ți s-a stricat frigiderul și mai ai 2 suluri de mezel și 3 fripturi pe care nu ai cum să le consumi suficient de repede pentru a le „salva” de la coșul de gunoi.

Ei bine, soluția ideală este să iei carnea și mezelurile respective și să le învelești în hârtie și, apoi, într-un prosop gros. Apoi, produsele din carne se pun într-un recipient metalic, acoperit cu un capac.

E important să adăpostești aceste alimente într-un loc rece și umbros, precum pivnița, balconul sau cămara. Atenție, este important să nu le lași la soare sau într-un loc călduros, ca să nu se strice.

Un alt truc genial este să pregătești câteva conserve din carne și pește. Tot ce trebuie să faci este să toci carnea în bucățele, pe care le pui în borcane. Deasupra torni apă cu sare, în așa fel încât la jumătate de litru de apă să pui 10 linguri de sare.