Cum se îngroașă supa fără pic de lactate. Trucul extrem de util pentru gospodinele la început de drum

Cum se îngroașă supa fără pic de lactate. Trucul extrem de util pentru gospodinele la început de drum
Cum să ai o supă mai groasă? Care este trucul secret?

A venit sezonul supelor și ciorbelor! Majoritatea oamenilor și-au schimbat meniul după ce gradele au început să scadă în termometre. Multe gospodine se pregătesc să scoată cartea de bucate cu ciorbe tradiționale pentru fiecare prânz. Chiar și cele mai iscusite bucătărese descoperă acum trucuri utile pentru un preparat delicios și special din timpul toamnei. Cum pot acestea să facă o supă fără să se folosească de lactate? Cei mai cunoscuți chefi știu deja secretul.

Truc pentru gospodine: cum se îngroașă simplu o supă?

Majoritatea oamenilor și-au schimbat meniul după venirea noului sezon. Toamna a adus pofte și nevoi diferite tuturor. Mulți dintre ei adoră în această perioadă supele, ciorbele și mâncărurile puțin mai grase decât cele consumate pe timpul verii. Cu siguranță orice gospodină știe să facă o supă ca la carte datorită rețetelor din cărțile vechi de bucate. Desigur că un astfel de preparat are nevoie de o consistență mai groasă pentru gurmanzi.

Nu trebuie să te mai folosești de diverse trucuri cu lactate sau făină pentru că poți face asta printr-un alt mod. Amestecul de făină cu unt sau făină cu smântână funcționează, dar nu este cea mai bună sau sănătoasă opțiune, mai cu seamă că nu toată lumea consumă produse de origine animală.

Din fericire, bucătarii profesioniști și-au împărțit acum trucurile cu toată lumea. Cel mai simplu mod de a îngroșa o supă de legume este să folosești legumele din prim-plan. Poți face un piure din ele pe care să îl amesteci cu zeama făcută anterior. De asemenea, dacă ai făcut supă cremă la prânz poți să o repari tot la fel de simplu.

Ce poți face cu ciorba de pui?

Concret, adaugă peste ea cel puțin patru sau cinci linguri de piure de cartofi. În felul acesta vei scăpa de textura lichidă. Cu siguranță cele mai multe gospodine prepară acum ciorbă de legume cu carne de pui. Nu trebuie să îți faci griji că nu îi poți da o altă consistență. Adaugă tăiței și evită să îi mai fierbi separat în apă curată.

Pune bucățile de cocă direct în supă, iar mai apoi lasă zeama să stea să se odihnească măcar 20 de minute. Vei vedea cum făina rămasă pe ei te va ajuta să ai o zeamă mai groasă decât înainte. Cu toate astea, experții sugerează să nu pui prea mulți pentru că vei ajunge să transformi ciorba într-o mâncare pentru felul al doilea. Nu uita să adaugi la final pătrunjel sau leuștean tocat mărunt.