Cum se gătesc corect cartofii dulci, de fapt. Evită să faci această mare greșeală

de: Dana Cazacu
20 07. 2021

Cartofii dulci sunt niște tuberculi nutritivi și delicioși! Asigurați-vă că îi cumpărați, le gătiți și le păstrați în modul potrivit pentru a obține cea mai bună aromă. Iată cum se gătesc corect cartofii dulci și cum să eviți să faci această greșeală.

Cartofii dulci – cum să îi gătești corect, fără greșeală

Cumpărați cartofii dulci cu pete și vânătăi. Dacă cartofii dulci au tăieturi, scobituri, vânătăi și pete și au început deja să se strice, puteți tăia părțile învinețite și tăia cubulețe restul pentru a prepara ulterior diverse mâncăruri prăjite, care nu necesită un cartof dulce întreg.

Cel mai rău lucru pe care îl poți face cu cartofii tăi dulci este să-i pui la frigider. Acolo este prea frig, ceea ce schimbă structura celulară a cartofului și îi face tare în centru (chiar și după ce îi gătești). Cel mai bun mod de a stoca cartofii dulci este să găsești o zonă răcoroasă și întunecată și se va găti moale și dulce, de fiecare dată.

Cum să gătim corect cartofii dulci

Nu este o idee rea să le oferiți o spălare fermă cu o perie de legume curată, cartofilor dulci, înainte de a-i găti. La urma urmei, cartofii dulci cresc în pământ și nu doriți ca niciun fel de murdărie sau nisip să ajungă în vasul finit.

O mulțime de oameni se întreabă dacă coaja de cartof dulce este comestibilă. Sunt, și cu siguranță ar trebui să le mănânci! Menținerea cojii se concentrează asupra nutrienților cartofului dulce și, de asemenea, ajută interiorul să rămână umed pe măsură ce cartoful se gătește.

Cartofii duci – mod de preparare

Tăierea cartofilor dulci în avans este o modalitate excelentă de a pregăti masa pentru o cină mai ușoară în timpul săptămânii. Puteți tăia cartofii dulci cu o zi sau două în avans, dar asigurați-vă că le păstrați în apă rece la frigider. În caz contrar, se vor usca destul de repede după tăiere.

Plăcinta cu cartofi dulci este un produs esențial pentru toamnă. Multe rețete necesită fierberea sau aburirea cartofilor pentru a le găti pentru umplutură, dar acest lucru face plăcinta apoasă. În schimb, coaceți cartoful în cuptor pentru a-i concentra dulceața.

Cum să prepari cartofii dulci

Presiunea din interiorul unui cartof dulce (sau obișnuit) se poate acumula într-un cuptor fierbinte. Înțeparea găurilor mici în coajă cu o furculiță este o modalitate ușoară de a lăsa acel abur să scape.

Nu este nimic mai rău decât un cartof dulce puțin gătit. În loc să fie fraged și umed, va fi dur și crocant. Deoarece fiecare cartof dulce variază în mărime și grosime, nu vă puteți încrede pur și simplu că va găti în 45 de minute. Verificați cartoful cu o furculiță. Dacă intră ușor, este gata de mâncare!

Cum să eviți greșelile în prepararea cartofilor dulci

Coacerea unui cartof dulce în cuptor poate dura 45 de minute până la o oră sau doar 5 minute în cuptorul cu microunde. Singura problemă este că, cuptorul cu microunde gătește cartoful inegal, rămânând tare și cu cocoloașe în unele locuri, în timp ce prea moale și moale în altele. Din fericire, nu trebuie să gătești cartofi dulci în fiecare seară; odată gătiți, sunt buni la frigider până la o săptămână!

Potrivit tasteofhome.com există atât de multe modalități de a găti (și de a mânca) cartofi dulci – inclusiv la micul dejun! Nu vă fie teamă să îi folosiți în locul cartofilor obișnuiți în rețetele dvs. preferate. ÎI puteți arunca pe grătar, îi puteți folosi în supe și chiar îi puteți transforma în desert.