Cum se folosește corect capacul pe orice cratiță. Niciun român nu știe acest truc genial
Cum să folosești într-un mod corect capacul pe orice cratiță? Chiar și unele gospodine iscusite fac această greșeală pentru că nu sunt atente la un anumit detaliu extrem de practic. Românii abia au aflat de acest truc genial. Ce presupune el și cum te ajută?
Tuc util: cum să folosești corect capacul pe orice cratiță ?
Fiecare gospodină are tabieturile ei care o ajută să fie mai rapidă sau mai îndemânatică în timpul preparării mesei alături de cei dragi. Cu toate astea, cei care aduc în prim-plan trucurile cele mai utile sunt chiar chefii bucătari care își găsesc anumite opțiuni pentru gătirea mai repede sau mai bună a unor feluri de mâncare din nevoia de a servi mai repede mesele pe care le au în vizor.
Încăperea preferată a tuturor din casă nu este de obicei cea mai organizată pentru că în timpul pregătirii meselor se face multă dezordine, iar în funcție de ce gătești ai nevoie de mai multe sau mai puține unelte. Atunci te întrebi unde mai are loc și capacul care este foarte folositor dacă trebuie să înădușești sau să fierbi legume ori carne.
Nu contează din ce material e cratița sau capacul, pentru că acesta poate să ocupe cu succes un loc pe unul din mânerele recipientului pe care îl pui pe aragaz. De altfel, singura condiție este ca vasul în cauză să aibă mânere. Mai mult decât atât, trucul funcționează și dacă în cratiță nu ai pus deocamdată niciun sos sau alte ingrediente.
Acesta este confortabil și extrem de la îndemână dacă prepari un fel de mâncare ce are nevoie de atenția ta minut de minut. Orice ai pune înauntrul unei oale se fierbe sau se înmoaie cu mult mai rapid dacă are peste adăugat un capac ce reușește să mențină temperatura ridicată.
- Vezi imaginile în Galeria FOTO
Descurcă-te mai ușor în bucătărie
1.Dacă vrei să descojești mai ușor usturoiul, desprinde cățeii de usturoi și pune-i într-un borcan cu capac. Agită borcanul cu putere și usturoiul se va descoji singur.
2. Taie fructul de avocado pe jumătate, în jurul sâmburelui, și desprinde cele două jumătăți. Înfige apoi lama unui cuțit în sâmbure pentru a-l extrage cu ușurință.
3. Folosește un pai de băut pentru a curăța căpșunele. Înfige-l în partea inferioară a fructelor și împinge spre frunzulițe.
4. Pentru a curăța mai ușor cartofii fierți în coajă, transferă-i după fierbere, pe rând, într-un vas cu apă rece. Coaja se va desprinde singură! Este important să îi speli temeinic înainte de fierbere.
5. Pentru a stoarce mai ușor lămâile, presează-le cu mâna pe un fund de lemn înainte de a le tăia, mișcând înainte și înapoi de câteva ori. (Sursa: philips.ro)