Cum se fierbe porumbul corect, de fapt. Până și bunica de la țară va fi uimită de această metodă
Rețeta de porumb fiert este una foarte simplă, însă este bine să ții cont de câteva lucruri pentru a te bucura din plin de gustul său bun și bine preparat. Trucul este foarte simplu și te scapă și de mizeria care se face atunci când cureți porumbul de frunze și mătase.
De ce este bun porumbul
Porumbul fiert este plin de fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire. De asemenea, este bogat în acizi grași nesaturați (85 — 90%), conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre.
Porumbul fiert este consumat în întreaga lume și face parte din bucătăriile tradiționale din mai multe culturi. Este adesea servit ca și garnitură, în salate sau ca și gustare pe stradă.
Truc pentru fierberea porumbului
Porumbul este la mare căutare vara, mai ales la mare, iar majoritatea persoanelor îl preferă fiert. Și este și foarte ușor de preparat. Sunt câțiva pași simpli, însă există trucuri care fac preparatul delicios. Dar este unul pe care și bunica de la țără ar fi uimită să-l afle.
Tot ce trebuie să faci este să pui porumbul la fiert într-o oală cu apă, dar cu tot cu frunze, și puțină sare. Dar poți încerca să-l fierbi și în lapte. Este un alt truc pentru a obține un porumb dulce și cremos.
Lasă știuleții la fiert timp de aproximativ 10 – 15 minute, deoarce cojile încetinesc procesul. După ce porumbul este fiert, lasă-l să se ”odihnească” pentru câteva minute. După ce îl scoți din oală și îl lași să se răcească, taie-i cotorul pentru a-l curăța de frunze. Așa se curăță cel mai ușor și de mătase și știuletele rămâne curat, gata de mâncat.
Istoria porumbului
Cea mai productivă plantă îşi are originile în America Centrală, iar antropologii consideră că are o vechime de 7.000 de ani. Istoria menționează că a fost adus de către marinarii lui Cristofor Columb, cu toate că sunt destui istorici care susţin că porumbul creştea simultan şi în zone ale Africii sau chiar ale Asiei.
După sosirea lui Cristofor Columb în Lumea Nouă, porumbul a fost adus în Europa în secolul al XV-lea. A fost rapid adoptat datorită capacității sale de a crește în diferite condiții climatice și soluri.
Din Europa, porumbul s-a răspândit în Africa și Asia, devenind o cultură de bază în multe țări datorită valorii sale nutriționale și a versatilității.
Porumbul este utilizat pe scară largă în industrie pentru producerea de biocombustibili (etanol), materiale plastice biodegradabile și alte produse industriale.