Cum se fierbe corect porumbul. Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină
Porumbul fiert este pe gustul multora, fiind consumat mai ales vara. Cu toate acestea, puțini știu cum se fierbe corect.
Porumbul fiert, plăcerea verii. Cum se fierbe corect
Scoate porumbul din pănuși. Nu arunca, însă, toate pănușile. Ține o parte și curăță-le de mătasea de pe ele. Rupe porumbul în bucăți care să intre ușor în oala dorită. Tapetează fundul oalei cu pănuși, apoi așază porumbul în oală, acoperindu-l cu pănuși. Adaugă apa cât să fie acoperit bine porumbul și așază o farfurie, cu fundul în sus, peste pănuși.
Ea are rolul de a ține porumbul sub apă. Pune oala pe foc mare și când apa începe să fiarbă dă focul la mediu spre mic, apoi lasă-l așa timp de 30 de minute. După ce este gata preparat, presară sare, iar ce rămâne păstrează în apa în care a fiert.
Salata de porumb cu telemea
Ingrediente
- 400g porumb congelat/din conserva
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- o ceapa rosie mica, tocata marunt
- 3 catei de usturoi trecuti prin presa
- 3 linguri maioneza
- 100g telemea data pe razatoarea mica
- o jumatate de ardei gras rosu, taiat cubulete de marimea porumbului
- 2 linguri zeama de lamaie
- 3 linguri chives tocat marunt
Mod de preparare
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și pune porumbul lăsându-l vreo 3-4 minute la foc mare, până ce boabele se înmoaie puțin. După acest pas, nu rămâne decât să amesteci toate ingredientele într-un bol încăpător și să te bucuri de salata de porumb cu telemea.
Sfaturi
- Poți folosi porumb din conservă, fără zahăr, dar mai bine porumb congelat, dacă nu ai proaspăt la îndemână.
- Poți înlocui chives cu pătrunjel proaspăt sau coriandru.
- Dacă dorești și un gust picant în salată, adaugă și ardei iute sau jalapeno tocat mărunt.